Vart är det värst när företag försvinner?

Volvo lastvagnar flyttar från Umeå och många människor drabbas, inte bara de anställda hos Volvo utan även människor i företag som levererat till Volvo, serviceföretag och andra kringverksamheter drabbas. Precis samma sak som Vilhelmina drabbades av då Vilhelminasågen stängdes ner i sommras. Skillnaden är att i Vilhelmina så är árbetsmarkanden så mycket mindre, så mycket svårare att hitta ett nytt jobb.

Att strukturomvandlingar behövs för att förnya Sveriges näringar det vet vi. Företag måste klara en internationell konkurrens vilket många företag gör med glans. För att Sverige som land ska klara av den här omvandlingen så måste vi ha en stark à-kassa och en arbetsförmedling som anpassar sitt arbetssätt utifrån ort, näring och de människor man jobbar med. jag tycker att de arbetslöse själv ska kunna välja den som bäst kan hjälpa, det kan vara facket, företagarföreningen, en privat arbetsförmedleing eller en statlig arbetsförmedling. Det får inte vara en katastrof för den enskilde att bli arbetslös. Då bromsar omvandlingen upp av olika åtgärder som fack, kommuner och intresseorganisationer kräver.

För att Sverige ska stå starkt och vara följsamt så måste människor känna sig trygga än om man blir utan jobb en period.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.