”Sverige kan ta och torka sig i röven!”

Är med på en seminariedag i Vilhelmina som handlar om sociala medier och digitalt entreprenörskap. Både forskare och bloggare, företagare och internetexperter föreläser om hur man kan använda bloggar och andra sociala medier för att skapa affärer, samverka och samarbeta via att nätverka och lyfta andra. Några tips är att lära känna din trafik, bygg relationer med dessa dina läsare och låt dig bekräftas på det som är din unika feeling i det du gör och följ ditt ämne ditt område och det du brinner för. Att sätta slagkraftiga rubriker, blogga ofta och skapa ett syfte är viktigt för att få en blogg att fungera över tid. Rubriken Sverige kan ta och torka sig i röven handlade om en blogg som var upprörd över att Sveriges lagstiftning inte klarar av att sätta dit ett gäng med män som förgripit sig på en kvinna. En rubrik som gav stora effekter och hundratusentals läsare av den bloggen. Det politiska budskapet blev solklart och en opinion skapades i sociala medier.

Mitt i så sänder föreläsren en hälsning med mig till Jani, syrrans man att han bör starta en flugfiskeblogg. Som en hälsning om att man ska hålla sig till det man brinner för.

Ska man vara personlig, privat eller publik i en blogg? Är en fråga som lyfts fram där tipset är att vara den du är. Stå för det du står för och inse att du blir läst av många och är offentlig och inse att du är ditt egna varumärke.

Jag funderar över min egen blogg och hur jag använder sociala medier och hur jag kan bli bättre på det jag gör i syberspace. Jag vill vara både mitt privata Maria och berätta om mitt familjeliv, mina intressen och om mitt arbetsliv. Men samtidigt så är ju mitt största intresse politik och mitt arbete handlar om politik så att hålla sig till det man brinner för betyder ju att det blir politik!

Några länkar till de företag som föreläste.
http://www.underbaraclaras.com/
http://www.sesnordic.se/
http://idenfors.se/

En kommentar

  1. Annakarin Nyberg

    Hej! Fint att läsa dina reflektioner över dagen! Och ja, jag kunde inte låta bli att hälsa när jag såg dig smyga in i skaran av åhörare… och när J drar igång räknar jag iskallt med provision. Hälsa från mig.

    trevlig helg,

    Annakarin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.