Insiders och outsiders

På måndag kan alla Centerpartister vara med på ett seminarium med Assar Lindbeck som ska prata om, Hur kan vi förhindra att Sverige blir ett insider-outsider-land? Hur kan vi reformera arbetsmarknaden och bostadsmarknaden så att färre stängs ute och fler får jobb och någonstans att bo?

När jag jobbade på Arbetsförmedlingen på 90-talet så var det Assar Lindbeck som ledde den kriskommission som förändrade svensk ekonomisk-politik. Men dåvarande regering köpte inte hans teorier om insider-outsiders. Det vi nu funderar över är hur vi kan ändra systemen så att det blir lättare att få ett jobb för de som Assar Lindbäck kallar för outsiders.

På seminariet så är även professor Anders Forslund, IFAU, Per Skedinger, IFN och Bo Söderberg, analyschef Boverket med och ger sin bild av samhällets utmaningar. På seminariet presenterar också vi i centerpartiet förslag för att förändra insider-outsider i Sverige.

Vill du vara med så hör av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.