Jag är besviken på Umeå!

När ni har chansen att få en en kvinna som kommunalråd, vara en modern stad med ett öppet jämställt förhållningssätt så väljer ni som är medlemmar i Socialdemokraterna istället att kryssa en man.
Jag är besviken! Jag hade verkligen velat se att ni kryssat en kvinna för det spelar roll! Det spelar roll att visa att samhället ger lika förutsättningar till kvinnor som till män och att alla unga tjejer ska se att de kan bli precis vad de vill. Att kön inte spelar roll! Men nej, ni hade chansen men tog den inte. MEN hoppet är det sista som lämnar en, jag hoppas ni ändrar er när ni väl ska välja!

Att kämpa för jämställdhet har inte blivit lättare. Jag minns när jag satt min första period i kommunstyrelsens arbetsutskott och dåvarande ordförande drog fram en fallos ur bordslådan i sammanträdesrummet, slog den lätt i bordet som en ordförandeklubba och tittade mig i ögonen för att se hur jag skulle reagera. Jag tyckte då det var oerhört otäckt och märkligt. Träffade en av de andra kvinnorna i dåvarande K ommunstyrelsens arbetsutskott häromdagen och vi pratade om just den här otäcka händelsen fylld av så mycket maktspråk och sexism. (Efter det har jag många händelser jag skulle kunna berätta om, jag gör det en annan gång. )

I TV diskuterar man den dom där hovrätten menar att unga blivit så öppna med sina sexvanor att en man inte döms, han hade filmat och lagt ut på nätet när han hade sex med en tjej mot hennes medgivande. Riannas senaste hit toppar Youtube, med en film fylld med sexuella och köande föreställningar, filmen skulle ha varit barnförbjuden när jag var liten.

Jag kämpar i alla sammanhang i jobbet och privat på mitt sätt, syr förkläden till alla barn i bekantskapskretsen, flickor som pojkar med svart till tjejer och rött till killar, köper okönade leksaker och kläder, uppmuntrar tjejer att meka och pojkar att baka. Jag gör det jag kan men ibland känns det mer än motigt.

Så Umeå, gör något otraditionella nu när ni ”är”Utopia, välj en kvinna!,

En kommentar

  1. keka

    Frågan man måste ställa är, varför valde de en man? Det kan ju vara så enkelt att han är den mest lämpade. När Sossarna valde Mona Sahlin….(de värsta som har hänt sossarna efter Håkan Juholt) så tror jag de va just för att hon är en kvinna…men tyvärr så hjälper inte könet alla gånger….kvaliteten måste också finnas. Så frågan kvarstår, varför väljer man en man denna gång?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.