Är varg den viktigaste frågan för landsbygd?

Idag i morgon tv så debatterades landsbygden. Gustaf Fridolin och Annie Lööf lyfte de frågor som de ser som viktiga för landsbygden och för att minska de regionala klyftorna. ( Maud myntade uttrycket regionala klyftor, rätt så beskrivande om urbaniseringens baksida)

Det blir mer än tydligt att Miljöpartiet ser vargfrågan som den viktiga landsbygdsfrågan och lägger stor vikt vid den. Annie pratar om jobben och småföretagen, om service och om akutsjukvården i Västerbotten. Hon lyfter även i denna debatt fram Dorotea som ett exempel på hur S och Mp försämrar villkoren för oss som bor på landsbygd.

Jag blir glad att höra henne prata så engagerat för de frågor som alla landsbygdsbor oroar sig för. Hur ska vi få vardagen att fungera.
Vi som bor och verkar på landsbygden läser i tidningen varje dag om hot mot landsbygden, se dagens VK om skolorna i Nordmaling tex.

Alla vi ställer oss frågor som: Skolan, ska den läggas ner? Kommer affären att kunna vara kvar? Fungerar telefonen? Är bredbandet stabilt? Är vägen farbar och kommer flyget att finnas kvar? Hur ska vi få fler människor att vilja bo här? Hur ska vi få fler jobb i företag som kan finnas kvar och få nya företag att starta? Hur kan vi få fler att besöka oss, flytta hit och formera ett samhälle som lockar unga att bo kvar.

Jag är glad att Annie ser verkligheten och inte väljer att prata varg som den viktigaste frågan.

2 kommentarer

  1. Erik M. Olofsson

    Hur tycker du att centern har lyckats med ovanstående frågor under sina sju år vid makten?
    Kan ju inte direkt påstå att Eskil E. har varit nån större hit som landsbygdsminister, däremot har ju Lena Ek ordnat obegränsat med resurser till vargen. Så istället för en ambulans här i Åsele får vi glädja oss åt en (1) varg som kostat snart 10 miljoner, frågan är då vad som är den viktigaste frågan i verkligheten? /E.M. Olofsson

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Vargen vill Europaparlamentet att vi hanterar på ett hållbart sätt och det har Lena Ek gjort bra med den rovdjurspolitik som vi drivit igenom trots de påbud som vi fick från EU. Dåd et gäller ambulanser så är det landstinget i Västerbotten som är ansvariga för den penningpåsen som ska gå till vården i Västerbotten. Varje område i vårt samhälle har en egen plånbok så det blir svårt att diskutera olika saker mot varandra. Landstinget ska hantera vården och regeringen ska hantera vargen, det är två olika plånböcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.