Fallna tallar och försäkringsbolag

Helgen som gått har innehållit både högt och lågt. I lördags så var det Centerstämma i Lycksele där vi diskuterade kommande val och vilka vi vill ska företräda Centerpartiet i riksdag och landsting. En härlig dag tillsammans med glada och peppande kompisar.
Sen på kvällen åkte jag hem för att tillsammans med familjen fira Företagargala där Ulf var nominerad. En fantastiskt trevlig kväll med många glada skratt, dans och god mat. En kväll som fick ett mindre trevligt avslut.

När vi kom hem hade våra stuggrannar sökt oss och när vi ringde upp fick vi veta att det fallit träd över vårt hus i Badviken. De sände en mobilbild så vi såg att det var illa. Det blåste enormt och vi stod i fönstret hemma på Bergbacka och såg stora tallar rasa ner i skogen ner mot Strandvägen. Igår samlade vi ihop det som blåst runt och saknar fortfarande skyddet till gasolgrillen som måste ha blåst långt.
När vi kom till Badvikens å kunde jag inte annat än fotografera och grina. Helt otroligt vilka krafter. Några få träd står kvar men ett 30 tal stora tallar är omkullvräkta. Tallar som stått i hundratals år har fallit, på våra hus, mellan våra hus och det var svårt att ta sig in då det överallt låg skog.

Idag ska Länsförsäkringar se hur de kan hjälpa oss. I såna här fall är det så oerhört skönt att få hjälp av snälla förstående personer som förstår ens förtvivlan. Samtidit som jag gick runt om var förtvivlad och ledsen så var jag så oerhört tacksam över att ingen av oss var i stugan i helgen. Då hade det säkert varit mycket värre. Ingen är skadad och husen går att reparera.
När jag igårkväll åter såg reportage från Filippinerna så blir vår storm i relation till den Filippinerna en blek kusin, då blir våra fallna tallar en sticka i en myrstack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.