Doroteaupproret imponerar!

I helgen som gick demonstrerade Doroteaupproret i Umeå för likvärdig vård i hela länet. Det är imponerande att se det engagemang och den kraft de visar på för att kämpa mot orättvisan de utsatts för. De visar på ett civilkurage som imponerar. Jag har funderat på vad det är som gör att det är just Dorotea som protesterat och inte fler kommuner som även de drabbats som Malå och Sorsele. Beror påt på att i Dorotea finns en tradition likt Jämtland, att man klarar sig själv, driver företagande och hjälps åt, i högre grad än i Malå och Sorsele som har en tradition av stora skogsbolag som bas för försörjningen? Vad tror ni andra? eller beror det på några drivande personer som lyckas engagera flera? När det gäller ambulans och akutplatser så drabbas ju hela inlandet, (råttan på repet ni vet.)

Hur som helst är jag väldigt imponerad av demonstranterna i Dorotea. Idag ska jag träffa några av de som kandiderar till nästa val. Vi ska diskutera likvärdig vård i hela länet och hur vi tillsammans ska få folk att förstå hur viktig den här frågan är för Hela LÄNET.

Även Umeåborna och Skellefteåborna berörs av frågorna hur vi prioriterar resurserna i länet. Om det inte finns ambulanser och akutvård i inlandet så blir det svårt att få fungerande samhällsservice i fjälldalarna. Ramlar man i Kittelfjäll i backen eller kraschar sin skoter när man boondockar i Saxnäs så måste man veta att det finns en ambulans. Helikoptrarna går ju inte i alla väder. Tryggheten är det viktigaste. Alla ska veta att man får hjälp när man verkligen behöver den oavsett var man bor i länet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.