Budget hantering och hushållsekonomi

Ingen har väl missat att det pågår en maktkamp mellan regeringen och oppositionen i riksdagen då det gäller budget. Eller är det bara nördar som jag som gillar politik?
Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna tillsammans vill bryta upp de regelverk som styr hur budgeten ska hanteras i riksdagen. En maktkamp som inte handlar så mycket om ekonomi utan mer om prestige och makt. Det är ungefär som om man i familjen skulle ha en part som vill shoppa loss och resten av familjen vill hålla i det planerade utgifterna för att familjens ekonomi ska vara stabil över tid och att alla ska veta vart pengarna ska gå den närmaste tiden.

Svinhugg kan dock gå igen, så om Socialdemokraterna tillsammans med Sverigedemokraterna nu driver på den här frågan kan de själva hamna i ett läge där en opposition driver igenom enskilda förslag i en budget som gör att hela budgeten faller.
Jag sänder en tacksam tanke till Per-Ola Eriksson och Göran Persson som en gång drev igenom regelverket för hur budget ska hållas över tid. Då för att majoriteten i riksdagen skulle hålla oppositionen utanför och för att stabilisera den svenska ekonomin som då var oerhört skör. Så jag undrar ad Göran Persson tycker? och alla andra sossar som var med då det begav sig. Jag tror de är rätt så irriterade…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.