Rasister och homofober

Jag ser med förfäran att Sverigedemokraterna rekryterar i inlandet. Jag förstår inte att människor kan tycka att deras politik skulle vara bra för Sverige! I helgen som gick var jag och mina syster och såg Jerry Williams avskedsshow. en show där han tydligt visade vad han stod för. I en återblick från 50 talet så pratades det om att finnarna kom hit och tog våra jobb och sänkte ackorden i fabrikerna, då var det finnarna som var problemet. Han berättade även en anekdot om rasism mot Cornelis Wresvik som inte fick följa med på en bussresa som barn. Jerry visade att han är humanism och emot rasism på ett enkelt och tydligt sätt. Det borde fler av oss göra för att mota de mörka krafter som vill få oss att se något annat än det som är sant.

Jag tror benhårt på att ett land dit människor vill flytta är ett framtidsland. De orter och länder som människor väljer att lämna får det svårt. Om vi inte fått nya svenskar så hade 234 av våra 290 kommuner i dag varit avfolkningsorter. Genom tillskott av nya invånare så har samhällsservice och näringsliv drabbats ännu värre än vad som idag är.

Att den enkla lösningen på stort sett alla problem i samhället skulle lösa sig med en annan migrationspolitik tror jag verkligen inte på. Det är ungefär samma politik som när nazisterna skyllde alla problem på judarna.

Det är klart att det finns en del problem i samhället. Men problemen beror inte på att det kommer människor från andra länder som vill bo i Sverige av olika anledningar, utan har politiska eller ekonomiska orsaker och som drabbar alla oavsett om du är nyinflyttad eller har bott i Sverige i hela ditt liv. Då problem finns ska vi inte blunda utan rätta till orsakerna till problemet och inte skylla på de som drabbas – avsett bakgrund.

I debatten florerar många myter och osanningar, men också sammanblandningar av fakta och vad som egentligen är. Jag skriver ner några av myterna och sanningarna här. Du kan själv leta fakta på www.migrationsinfo.se. Kontakta mig gärna om du vill diskutera.

Invandingen till Sverige bestäms utifrån 3 nivåer av direktiv och konventioner som Sverige och de flesta andra länder har bundit sig att följa. Sverige kan alltså inte vägra att ta emot asylsökande som omfattas av FN:s och EU:s direktiv. Sverige har också egen regel om möjlighet till asyl.
Asylreglerna är:
1. FN:s flyktingkonvention (från 1951)
2. EU-direktiv – om s.k. alternativt skyddsbehövande. Nästan hälften av de som kommer till Sverige söker uppehållstillstånd inom EU-direktivet.
3. Svensk utökad möjliget (beviljar de som anses ha övrigt skyddsbehövande uppehållstillstånd, s.k. synnerligen ömmande omståndigheter)
Under 2012 beviljades 15 552 asylsökande personer uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa hade 30 procent flyktingskäl och 58 procent skyddsskäl. Övriga 12 procent beviljades uppehållstillstånd till följd av synnerligen ömmande omständigheter (till exempel svår sjukdom) eller på grund av att det uppstått hinder att verkställa avvisnings- eller utvisningsbeslut. Därutöver överfördes 1 728 kvotflyktingar inom ramen för vidarebosättning i samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR.

Det råder inte massinvandring i Sverige. I dag är cirka 15 procent av Sveriges befolkning födda i ett annat land och förväntas av SCB att öka något de närmaste åren för att sedan stabiliseras på en nivå kring 18 procent. Under 2012 var invandringen till Sverige högre än normalt då 103 059 personer folkbokfördes som invandrade (eller flyttade till Sverige) från utlandet. Från Sverige Flyttade 51 747 personer från Sverige till utlandet. Migrantnettot, det vill säga den sammantagna effekten av in- och utvandring till och från Sverige var följaktligen cirka 51 000 personer.

Hemvändande svenska medborgare var den enskilt största invandrargruppen och stod för en femtedel av invandringen (knappt 20 500 personer). Därtill kom arbetskraftsinvandrare, flyktingar, studenter, anhöriginvandrare och adoptivbarn.
Under 2013 och 2014 förväntas flyktinginvandringen öka på grund av konflikten i Syrien. Människor som riskerar livet på havet då de inte ser sig ha något alternativ. Svårt för oss i vår trygga del av världen att förstå, men synnerligen verklig för många som behöver vår hjälp.

Ta reda på fakta innan du går på den propaganda som SD sprider. Migrationsinfo.se är en bra sida som inte tar ställning utan bara levererar fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.