Piloten för digitala lärtekniker

Igår beslutade region Västerbottens förbundsstyrelse att bifalla en motion av EWA-May Karlsson som är gruppledare för Centerpartiet i regionfullmäktige. Hon vill att Västerbotten ska få ta fram och testa tekniklösningar för att man ska kunna ge barn och unga ute i skolorna i länet en bra högkvalitativ utbildning där man tar hjälp av distanslösningar.

I Vilhelmina så ha eleverna i Saxnäs och Dikanäs kunnat läsa Språk med läraren uppkopplad från Vilhelmina. Det har gjort att de barn som velat läsa ett språk har kunnat få det trots att det inte funnits lärare med behörighet. Det måste naturligtvis finnas lärare till hands på plats men specifika kompetenser kan man få på distans.

Barn och unga idag använder internet och sociala medier på ett sätt som vi vuxna inte alltid förstår. Vi måste våga hänga med och nyttja de möjligheter som öppnar sig. En lärare i Storuman kan undervisa barn i Australien. Precis det jobbar Glesbygdsmedicin i Storuman med. De kopplar upp sig mot universitet i Australien för att lära sig nya sätt att jobba. Om vi vågar öppna upp bilden av hur lärande ska se ut så öppnar sig hela världen med mängder av möjligheter.

Jag är glad över att region Västerbotten nu går i bräschen för att utveckla digitala lästekniker. Det kommer att göra att barn och unga kan bo kvar i byarna och att byskolorna kan erbjuda breda kompetensfält för sina elever. Bra jobbat EWA-May!,

En kommentar

  1. Pingback: Maria Kristoffersson, Vilhelmina Piloten f&ouml...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.