Nelson på Flottarevägen

En av vår tids tuffaste människor har gått ur tiden. En människa som gjort stora historiska avtryck främst genom hans styrka att förlåta. När han lämnade fängelset så sa han ” lämnar jag inte bitterheten här så sitter jag fången resten av livet.

Man kan tro att en enskild individs sätt att vara inte ska kunna påverka så mycket och ofta känner vi vår egen litenhet. Men jag tror att det Nelson Mandela visat världen är att det är precis tvärtom. Det spelar en stor roll hur vi som människor enskilt agerar, kommunicerar och reflekterar. Var och en av oss kan göra skillnad och vi kan själva välja om vi vill göra gott för andra eller om vi vill göra gott för oss själva.

Ett litet minne som vi har haft mycket kul av är min gamla bekant som heter Nelson Mena, brukade få diverse post som var adresserade till Nelson Mandela. Lite lätt fel och på avvägar, men postens och livets vägar äro outgrundliga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.