Avpixlade kommentarer

Det är bra att de avpixlat sidan som sprider lögner, påståenden utan fakta, svepande omdömen om folk och osanningar byggda på rasistiska, nazistiska och fascistiska idéer. När en musiklärare i Jämtland som jobbar med barn uttrycker att hon vill se barn svälta ihjäl så vänds det i min mage. Det smyger sig på oss alla, de rasistiska idéerna som vill få oss att tro att alla problem bygger på invandringen till Sverige och Europa. Samma retorik som Hitler och nazisterna använde för att få folk att tro på den enkla lösningen, att alla problem som tyskarna såg var judarnas fel.
Det finns sidor på nätet som försöker ta fram verkliga fakta för att nyansera debatten och ge människor möjlighet att bemöta påståenden på ett bra och sant sätt. En sån sida är www.migrationsinfo.se

20 kommentarer

 1. Stefan Rådström

  Detta är helt i konsekvens med den rasbiologiska syn på människan som Sverigedemokraterna uttrycker i sitt program, men som de officiellt inte låtsas om: Sverigedemokraterna och människan.

  Nu kommer det förmodligen att bli lite fler utrensningar i partitoppen, men ingenting har förändrats i grunden, så liknande saker kommer med all säkerhet att ske gång på gång med deprimerande regelbundenhet.

  • Maria Skiddi

   Ang rasbiologi…http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

   Utan att på ngt sätt försvara tex denna kvinna som uttalat detta så kan man ändå i sammanhanget nämna att kontexten kring de ensamkommande ”barnen” som hungerstrejkade, var att de vägrade acceptera att deras ej trovärdiga asylansökningar avslogs.

   De slukade stora resurser och hindrade därmed ANDRA asylsökande med fullt legitima asylskäl att få sin sak prövad. ”Barn som svälter till döds” syftar alltså på när de unga männen, eller ensamkommande flyktingbarnen hade fått avslag på sina asylansökningar.

   Den av media anlitade Martin A Fredriksson, skall den 3 juni 2012 ha blivit häktad för olaga dataintrång. Att Expressen, SVT och SR sprider information om konton där människor vill vara anonyma är otroligt illavarslande. Hot, trakasserier och nedvärderande påhopp ska alltid tas bort, och anmälas om det anses finnas skäl till det, men vårt lands media stödjer vänsterextremister som kartlägger SD,samt ev övr migrationspolitikskritiker.

   Det sken de försöker hålla uppe av att de utför ”vanlig journalistik” är inte tillräckligt bra. Extremvänster och media kampar tillsammans mot SD. Flera tusen pers är granskade för å få fast dessa få politiker!

   Å snackar man ”REVA” åkte de som var i Sverige olagligt fast.

   Då var folk upprörda över hur ”vanliga”människor bemöttes när de var tvunga visa ID- bara för att gränspolisen skulle få fast de 10% som var här olagligt….

   Är det fräscht att 1000 tals pers ska få sina liv granskade av vänsterextremister för att få hänga ut 20 politiker för åsiktsbrott?

   AFA, vänsterextremister, EXPO och svensk media flyter ihop i en enda illaluktande sörja.

   Nog finns det riktiga stolpskott inom SD! Så får de också gå från både politiska uppdrag och civilt arbete.

   Man får tycka vad man vill om Avpixlat, vi lever i ett fritt land? Det de sysslar med är dock mitt i skiten sk ”publika uppgifter”, och Expressen sysslar med åsiktsregistrering som är menad att skrämma människor till tystnad och den utgör ett direkt angrepp på alla dem som väljer att debattera anonymt.

   Tycker *hen* att rätten till det är något att värna om? ja då borde detta oroa – och det oavsett VILKEN politisk åskådning *hen* har. Vill man prata om fascistmetoder så var det så här Stasi arbetade i DDR och övriga öststater.

   • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Den media vi har är ett arv av lång tid under socialistiskt styre. Men det blir bättre och mer öppet. Ju mer öppet ett samhälle är dess bättre. anonyma kommentarsfält ger utrymme för mörka krafter. Jag tillåter inte anonyma kommentarer i min blogg för att slippa alla de mörka, elaka och hatiska kommentarer jag får. Främst när jag skriver om SD. Då kommer det mängder. Det känns som om SD har någon sökmotor som söker av bloggar oh sedan pepparar på med kommentarer mer eller mindre oseriösa, sexistiska och elaka. Finns där en här av människor som bara sitter och skriver dessa otäcka kommentarer?

    Jag respekterar alla människors olika åsikter så länge de är öppna oh står för det de tycker. Det är så en demokrati ska fungera. Vi tycker olika och vi ska respektera att vi tycker olika. Jag tycker det är fruktansvärt att rasistiska, hatiska och odemokratiska partier får så stort utrymme, Jag vill inte leva i den värd de vill skapa med den människosyn de redovisar.

   • Stefan Rådström

    Två fel gör inte ett rätt. Att desperata människor hungerstrejkar är en sak, oavsett ifall deras uppgivna asylskäl är giltiga eller ej, men att välmående – oftast vita – människor anonymt kläcker ur sig ett sådant oresonligt hat är fel på så många plan att rymdgeometrin inte räcker till.

    Det finns ingen automatisk rätt att vara anonym. Lagen säger att den som åsidosätter sin tystnadsplikt döms till böter eller fängelse i högst ett år. Till samma straff döms den som uppsåtligen eller av oaktsamhet på skriften såsom författare, utgivare eller meddelare sätter ut namnet på eller pseudonym eller signaturen för annan person än den verkliga författaren, utgivaren eller meddelaren. För efterforskning – givet att detta innehåll inte strider mot tydlig lag, avsedd att bevara allmänt lugn – döms, om efterforskningen har skett uppsåtligen, till böter eller fängelse i högst ett år.

    Dessutom får Polisen vid särskilt allvarliga brott efterforska källor.

    Med Avpixlat gäller dessutom att denna sajt saknar ansvarig utgivare. Det finns alltså ingen som kan straffas för brott mot eventuell tystnadsplikt, inte heller för oaktsamhet. I princip går allt som skrivs på internet att spåra för den som har motivation, tid och resurser, så anonymiteten är i de allra flesta fall en illusion.

   • Stefan Rådström

    Gällande det Rasbiologiska institutet är det en mycket mörk period i Sveriges historia, som i stort sett samtliga riksdagspartier som existerade på den tiden har ett stort ansvar för.

    Men saken är den att även om dessa partier i praktiken under en period stödde sådan ”forskning” (den allra sista resten försvann 1958, med ”forskningen” hade i princip avstannat redan 1935 när Gunnar Dahlberg blev chef), har de aldrig i sina partiprogram haft med sådana rasbiologiska tankar. Sverigedemokraterna är helt unika i detta avseende.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Unika är de ju, de är det enda parti som drivs av odemokratiska tankar och har ett helt gäng med sexister, rasister och andra extremer i sin partitopp. DProblemet är inte de det skriver i sina partiprogram, problemet är det de gör! Järnrör tex..

     • Stefan Rådström

      Vad de gör är en konsekvens av deras ideologi. När politiker i andra partier gör fel, ibland även mycket mänskliga fel, brukar de snabbt bli hårt kritiserade av det egna partiets sympatisörer. För Sverigedemokraterna är det i stort sett tvärtom, ju värre saker de avslöjas med, desto större stöd får de av sina sympatisörer.

      Sedan måste jag korrigera en sak: Bondeförbundet hade faktiskt år 1933 en rasbiologisk skrivning i sitt program. Den blev dock inte särskilt långvarig, av uppenbara skäl.

     • Maria Skiddi

      Järnrör var det ja, Martin Fredriksson, en av de vä-extremister som ”arbetar” på Expressens uppdrag i den sk Researchgruppen varav en är Robert Aschberg- är dömd för att ha sprutat tårgas i ansiktet på en flygbladsutdelare varefter han slagit denne i huvudet med ett cit ”järnrörsliknande” föremål.

      Som grädde på moset agerar han på det sätt han anklagar en avpixlatkommentator för; dvs ”önska livet ur folk” då han hö 2012 skrev, apropå att en vit man hade blivit misshandlad på öppen gata av afrikaner: ”rätt åt honom, Det ska vara skottpengar på alla vita män”

      http://umenytt.se/2013/12/10/researchgruppen-det-ska-vara-skottpengar-pa-alla-vita-särskilt-man-uppdaterad/

      Rätt bra exempel på svart bälte i utövande av hat. Dessa hatare ska granska andra? Seriöst?!

   • Göran Jonzon

    Hej Maria Skiddi !
    Du skriver ”Hot, trakasserier och nedvärderande påhopp ska alltid tas bort, ……”
    Tas bort av vem då?
    Förordar du ännu mer förmynderi från myndigheter, eller vem är det du menar ska ”ta bort” saker ?
    I min skalle får du direkt en klocka att ringa, vars ljud jag innerligt ogillar.
    Det står stämplat CENSUR på den klockan.

    Jag anser att problem ska botas vid källan.
    Med en E-leg blir det omöjligt att få något publicerat för den som bara vill djävlas eller sprida skit som maninte vågar stå för .
    Har man viktig information som kan skada en att identiteten avsläjas, så har vi redan en kanal öppen via meddelarfriheten, där vem som helst får förbli anonym.
    Men i det offentliga debattrummet har man inget att göra ifall man inte ger motparterna en chans att spåra uttalanden ned till det personliga ansvaret.

    Jag tycker mig märka en tankerest i ditt resonerande som härrör från en övertro på samhällets övergripande ansvar och myndigheternas duglighet.
    Det personliga ansvaret står i bjärt kontrast mot den gamla kollektivistiska synen på att ingen eller alla är ansvariga.
    Jag hävdar åsikten att det i varje stund ska finnas en, säger en ENDA som är ansvarig för en given sak.
    Hela vårt västerländska samhällsbygge vilar på den grundprincipen, vilken ett 50-årigt socialistiskt feltänk har lyckats nagga i kanten både här och där.
    Men rättning i leden och återinföra personliga ansvaret hela vägen, så behöäver inte en sha den här debatten.

    • Maria Skiddi

     Go´kväll/natt Göran Jonzon,

     Då får jag förtydliga det jag menar. På olika sociala siter, bloggar tidningars kommentarsfält finns moderera före och/eller efter, ang kommentarer. Det finns lagtext och det finns moral… mer eller mindre. Den minsta gemensamma nämnaren är moral och etiska sk ”gränser” det vi kallar ”hóve” sen har vi då lagen.

     Man kan inte lagföra folk för deras åsikter så länge det inte är ett brott- enligt lagen. DET var vad JAG menade. Jag tycker att anonymitet är viktigt och jag tycker inte att media ska lagföra civilpersoner

     Jag citerar Hanne K;
     ””Rasiststämpeln har mer och mer börjat användas som en gemensamhetsmarkör som säger mer om den som ropar rasist än den det ropas till. Rasistroparna säger nämligen inte bara att den och den är rasist, utan samtidigt också att man själv tillhör den klokare kategori av människor som förstår värdet av migration. Att man tillhör en grupp som är generös, vidsynt och fördomsfri till skillnad mot ‘dom andra’ som inte fattat någonting. Ja, de är ju rentav så korkade att man inte ens behöver bemöta dem i sak. Det räcker med att avfärda dem som rasister, så är saken klar utan att man behövt vässa minsta lilla argument.””

 2. Göran Jonzon

  Det finns en märklig logisk kortslutning i Avpixlats presstalespersons Mats Dahlberg uttalande att det som avslöjats är alltihop saker som skrivits i anonyma kommentarer och som tidningen inte kan ta ansvar för.
  De som skriver kommentarer har ett personligt ansvar själva för vad de skriver menar han.
  Samtidigt hyllar han rätten att få skriva anonymt på tidningens kommentarsfält.
  Hur tänker karln ?
  Hur menar han att man ska kunna utkräva personligt ansvar när man tillåter anonymitet för författaren ?
  Det måste vara en ny typ av logik till vilken nivå jag inte räcker upp !

 3. Marianne R Johansson

  Det är faktiskt intressant att man skriver sådana här rasistiska och lögnaktiga kommentarer anonymt! På någotvis så vill man ju inte stå för det man själv tycker och tror på!!
  Det är liksom så genomruttet fegt, och säger verkligen allt om de som skriver dem!

 4. Marcus Eriksson

  Så du anser att det är bra att hänga ut meningsmotståndare som inte är politiskt bundna? Precis som Hitler, Stalin och andra diktaturer gjorde. DU förespråkar de metoder som användes av de du sägs motarbeta. Kortslutning i huvudet?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är fegt att inte stå för det man tycker. Att öppet stå för och underteckna det man tycker är helt OK .Även rasister. Att vara anonym och skriva nedvärderande, rasistiska, fachistiska och nazistiska påståenden är fegt och gör inget annat än skapar ett otrevligt, mörkt och ovärdigt samhälle..

   • Maria Skiddi

    Absolut, det är OTREVLIGT, och man kan TYCKA massor! Men ”tyckande” i den meningen att man inte tycker lika ÄR inget brott.

    Rasist är ett fult ord som urholkats och används mot ALLA som har frågetecken kring hur Sverige sköter omhändertagandet av asylsökande. Det är ett glidande begrepp som snart är oanvändbart!

    Att förfölja, söka upp, eller konfrontera människor för dess åsikter, hör inte hemma i ett civiliserat land. Det är rent av kriminellt.

    Expressen får inte lagra personuppgifter, på grund av människors åsikter.

    3 § Ingen svensk medborgare får utan samtycke antecknas i ett allmänt register enbart på grund av sin politiska åskådning. Lag (2010:1408).

    Jag undrar om du tycker att man är rasist om man har frågetecken kring svensk migrationspolitik?
    Tycker du att det är OK att uppsöka civilpersoner i deras hem angående deras politiska åsikter?

    Två viktiga frågor som jag skulle vara tacksam om du svarade på.

    Ha en bra kväll!

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Jag rycker att den svenska migrationspolitiken misslyckats i mycket och Centerpartiet har vid sin stämma lagt fram förslag på hur vi ska bli ett bättre land att komma till. Länder som människor vill komma till blir starka och framgångsrika, länder folk vill lämna faller samman. Det är när man generaliserar invandrare som grupp rasismen kryper fram. Människor är individer och ska behandlas som individer.

     • Maria Skiddi

      Exakt, men det är ju inte vad man gör i den sk debatten utan det är i själva verket en utebliven debatt med etablerade partiers goda minne.

      Du svarade inte på frågan/orna dock..

      Journalister som hänger ut civilpersoner i syfte att skrämma dem och därmed andra till tystnad innan rättsväsendet sagt sitt är inte OK. Vi bor i ett mycket litet land och det kommer inte att utvecklas i rätt riktning. Angiveri? Åsiktsregistrering och korrekthet efter rådande styre med repressalier som löfte om man inte tycker ”rätt”? Det är förmodligen inte riktigt vart majoritetssamhället ”vill”?

      Straffet skampåle gatlopp och förlorade arbeten för de utpekade? Detta försvann inte av sig själv i Sverige på 1800: talet? Före avskaffandet låstes småbrottslingar fast på torg eller utanför kyrka för att utstå skam och lära sig veta hut genom att folk spottade och kastade saker på dem.

      Vad gäller frågan om att bli ett bättre lan att komma till måste ”man” involvera befolkningen- inte skuldbelägga.

      Det blir en förstoppning i systemet som ”man” själv skapar/at sen skyller ”man” folket för att vara rasister.
      http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/hotellet-blir-flyktingforlaggning

      Det är osnyggt och gagnar inte saken ett dugg. ATT öht HA FRÅGESTÄLLNINGAR är lika med en nijastjärna i pannbenet med glödgad text ”RASIST”- end of disdussion. det funkar ett par år, sedan är de skuldbeläggandena förbrukade.

      Den ytterst dåliga kommunikationen med och till medborgarna , den ytterst inkompetenta handläggningen av flyktingarnas mottagande som till största delen beror på att nån släpper kranarna och när hinkarna svämmar över skriker de ner i kabyssen på Ubåten; Ös era d***lar. DET är bara en liten del av det faktum att fan klev i båten. Sen säger ”man” att vi- medborgarna ska ro.

      Har ”man” satt fan i båten får ”man2 ro han i land heter det. Jag är övertygad om att väldigt många känner att nån slog hål i botten på ekan, bröt årorna och skylle roddarna- oss, för att vara svikare som inte orkar ro.

      ALLT ”man” hitinttills företagit sig gällande SD för att förminska och exkludera har istället varit som att hälla bensin på en brasa. ”man” lär sig inte utan fortsätter och fortsätter. Det är ytterst frusterande och nedbrytande.

      http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/12/dagen-da-pajerna-tog-slut.html

      Tack för ordet.

     • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det är kul att du skriver och kommenterar. Jag är verkligen orolig för att demokratin minskas och öppenhet blir unikt. jag vill jobba för en utveckling i en helt annan riktning.

  • Göran Jonzon

   Hej Marcus Eriksson !
   Jag kan inte se om det var till mig du riktade din argumentation, eller till Marianne Johansson.
   Men jag menar inte att någon behöver ta på sig uppgiften att ”hänga ut” någon meningsmotståndare.
   Jag anser att den uppgiften per automatik ska åvila den som vill vara med i ett offentligt debattforum.
   Med ett obligatoriskt krav på E-leg får man själv avgöra om man är beredd att stå för vad man häver fram ur hjärnans mörkare skrymslen, och avgöra det innan man trycker ned publiceraknappen.
   Har man viktig information som man vill lämna men inte vågar stå för själv, finns alltid möjligheten att ”tipsa” någon mediarepresentant eller mer rakryggad person som vågar stå för vad de skriver.
   Övriga håller truten i respekt för andras möjligheter att föra en sansad och saklig debatt.

   • Maria Skiddi

    Problemet är ju ”bara” att vem/vilka ska styra över vad som ska diskuteras och hur? vad är ”sansad och saklig” debatt?

    Det är ju högst subjektiva avgöranden vad som är vad….

    Visst var det du själv som högre upp nämnde begreppet ”cencur” förresten? =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.