Norrlänningen är inte rasist!

I Norrland så är man inte rasist. Så säger Anders Lidstöm statsvetare från Umeå när han föreläser på Europaforum. Han förklarar det med att det finns en stark höger vänster positionering och starka partiorganisationen.
Norrlänningen har i alla tider bestått av både samer och nybyggare från olika håll som alltid levt tillsammans ovh blandats. Det samiska samhället är även det en förklaring till att norrlänningen inte är rasist. Norrlänningen generellt däremot tycker att invandringen är bra, att nya grannar är kul och att få möta andra kulturer är spännande. Den här föreläsningen gör mig glad och ger hopp om framtiden.

En annan av föreläsarna, Henrik Arnstad säger att rasism inte är främlingsfientlighet, rasism hatar en grupp utifrån ras. När man hatar främlingar överlag så är det främlingsfientlighet. Om man tittar på fascismen så uppstår den i rika bygder med människor som hatar makten i storstan och centralmakten.
Cecilia Malmström berättar att Rasistiska och fascistiska partier i Europa söker en gemensam plattform trots att de har olika rötter och ambitioner från att slakta alla med fel ras till att prata om att ge oss landet tillbaka! Det samarbetet kommer aldrig att hålla då de hatar främlingar och kommer att börja hata varandra rätt snabbt.
Homosexualitet tex är en fråga där de rasistiska partierna har väldigt olika inställning.

Sd har lyckats med att normalisera att det är ok att vara fascist och rasist. En utveckling som vi sett tidigare i historien och med ett facit från andra världskriget och judeutrotningen. Deras paroll om att Ge oss Sverige tillbaka har en mycket mycket besk eftersmak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.