Nej till Euron och ja till Europa!

Den 7 maj öppnar Europavalet inför valdagen den 25 maj. Den valrörelse som kommer igång nu inför Europavalet är lokal, det är faktiskt lokala frågor som det handlar om. 60 % av alla beslut som tas i kommunfullmäktige hemma i Vilhelmina som är beroende av de beslut som fattas i Bryssel. Så vi måste bry oss!

Det är så vi faktiskt måste tänka, det är för min vardag som det är viktigt att vi röstar om vilka personer och vilka partier som ska diskutera och förhandla fram beslut i Bryssel. Den viktigaste frågan för Europa som stort är jobben, miljön, ett öppet Europa och att vi säger nej till Euron.

Jobben är lika viktiga för oss hemma i Vilhelmina där skolan är grunden för att unga ska kunna skaffa sig ett jobb, gifterna i maten vi äter i ledsakerna på dagis är också viktiga. Vi måste snabbt få de som flyttar in till oss i Vilhelmina att komma in i ett jobb och vara med och forma samhället framåt. Vi behöver fler Vilhelminabor för att samhället ska bli hållbart långsiktigt då stor del av befolkningen är äldre. Det är lätt att se att politiken hänger samman i de här frågorna och den ekonomi vi hanterar i Sverige är också den beroende av den politik som drivs på den europeiska nivån. Sverige har klarat sig bra ekonomiskt tack vare att vi inte sa ja till Euron då vi gick till val i den frågan.

På www.val.se kan man se hur resultatet det ser ut i Europavalet från förra valet.

3 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  EU är den fredsbevarande och demokratiska garanten för Europa
  Tack vare trycket från EU så avsattes den sittande diktatorn i Ukraina och Julia Tymochenko frigavs och talar just nu på självständighetens torg dock sittandes i rullstol . Man glömmer ofta unionens verkliga syfte . Jag kommer inte ihåg vad hon anklagades för men visst var det någon dålig upphandling som hon inte beviljades ansvarsfrihet för?

 2. Ann-Sofie Gavelin

  Min granne undrar om du har slängt den svarta jackan med texten Rösta JA till Euron som du bar inför Eurovalet 2003?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   J DET AHR JAG NOG. jaG RÖSTADE JA OCH VAR AKTIV I DEN KAMPANJEN. tUR MAN KAN ÄNDRA SIG…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.