Det är bara i Sverige jag kan känna mig trygg…

Att ha en flyktingpolitik som är gemensam i Europa handlar om att de som flyr från Syrien eller andra krigsländer ska känna sig trygga även i andra länder än Sverige.

Idag är det Tyskland och Sverige som är de länder dit folk vill flytta. Vi är det nya Amerika! Vi ska ha en reglerad migrationspolitik och vi måste samarbeta i Europa. En öppen, rättsäker och human politik som gör att människor känner sig trygga.
De människor som väljer att sätta sig i livsfara på små båtar över ett hav då det ända är ett bättre alternativ än att stanna kvar, då behövs en klok och mänsklig politik. När Cecilia Malmström berättade om de små vita kistorna som var uppradade i rad efter rad i Lapmedosa så är det svårt att förstå de som säger att människor ska hållas borta, människor ska skickas tillbaka och vi inte ska ta emot. Att vara human handlar om att vara människa! Vad är alternativet?
Du har ansvar för historien…

Ett mönster av främlingsfientlighet, rasism och fascism vi ser i Europa idag är precis samma mönster som vi såg i början av trettiotalet. Unga män utan jobb, nationalistiska paroller där man vill hålla isär människor utifrån vart de är födda och man skyller alla samhällsproblem på etisk minoritet. I flera länder i Europa växer rasistiska partier fram. Samma mönster då som idag. Då man ställt frågor till de som var med under andra världskriget och nazismen och ställer de till svars så svarar de att de inte såg, inte märkte, inte var med.

Vad ska du svara? Ser du inte, är du inte med eller märker du inget?

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    Den främlingsfientlighet, rasism och fascism som frodas i Europa i dag, är verkligen skrämmande!
    EU skulle ju främja freden och friheten i Europa, hur förklarar man då detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.