Det är jobbigt att vara i regering…

Det är klart att det är jobbigt att vara ett litet parti i en regering som vill mer än de andra partierna. Inte är vi som Centerpartister så glada över att Moderaterna sänker studiestödet tex. Eller att vi inte fick de tre miljarder till bredband som vi ville ha från vårt partis sida eller att Anders Borg tycker att grisbönder ska bort och alla andra beslut där vi velat mer när vi gått in i förhandlingarna med de andra partierna. De flesta frågor som handlar om att förhandla om frågor som rör landsbygden så vill vi från Centerpartiet så oerhört mycket mer än de andra regeringspartierna.

Men vi har bara 20 riksdagsledamöterna, vi skulle få igenom mer om vi hade 60 ledamöter naturligtvis. Så det spelar roll hur ni röstar. Det spelar också roll att ni som väljare ställer de andra partierna till svars. Ställ frågan, Varför sänker ni Moderater studiestödet? Varför säger ni Moderater att jordbruket ska dö bort på landsbygden? Vill du ha mindre satsningar på de som skapar jobben, företagande så ska du rösta på Moderaterna. Vill du ha mindre satsningar på miljön, biodrivmedel och bioenergi så röstar du på Moderaterna. Vill du ha mindre integritet och öppenhet så röstar du på Moderaterna. Vill du nåt annat så röstar du på Centerpartiet.

4 kommentarer

 1. Micke

  Jag gillar delar av det centern vill men facit är ju att om man röstar på centern så får man moderat politik. Moderat politik handlar om att gynna de rika, att allt bra kommer från Stockholm och att marknaden alltid är kung. Att det skulle bli någon skillnad efter valet 2014 är naivt att tro. Moderaterna är mer än dubbelt så stora som c, fp och kd tillsammans. Dessutom verkar det finnas ett moderatkomplex hos c hos bl a partiledaren och ungdomsförbundet att vara mer moderat än moderaterna. Om c ska ha en framtid måste man bli ett självständigt parti som kan påverka och samarbeta med både m och s. I en allians så äts ni upp. Det syns väl ganska tydligt, eller hur Maria?

 2. Marianne R Johansson

  Den gamle Centerpartisten Börje Hörnlund röt ju till där någon gång, när han tyckte att ”Mådan” fört partiet alldelens för långt till höger! Och ja, jag tror inte att den här nya ”StureplansCentern” tilltalar folk med gamla Centerpartistiska grunder! Tyvärr blir ni inte större så länge ni bara lydigt lunkar efter Moderaterna! Ni måste stå på egna ben! De gamla Centerbenen var faktiskt inte så dumma!

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det är precis de benen vi står på. Stureplan är något som klistras på oss av de som vill trycks ner och förminska oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.