Att värna är det att lägga ner?

Läser i Vilhelminaaktuellt att sossarna värnar om byarna! Under de senaste åren har de kommit med förslag på att lägga ner distriktssköterskemottsgningarna i Saxnäs och Dikanäs. De har utrett nedläggning av skolan i Dikanäs, Nästansjö och Latikberg och de har valt att inte handla lokalt! Det är några exempel på den politik de för. Frågan är vad de gör då de värnar om en by?

3 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Socialdemokraterna har aldrig lagt förslag på att lägga ner distriktssköterskemottagningarna i Saxnäs och Dikanäs!
    För att trygga verksamheterna när befolkningstalet minskar för vi diskussioner med landstinget om samordningsmöjligheter.
    Vi har aldrig utrett nedläggning av skolorna i Dikanäs, Nästansjö och Latikberg! För att trygga verksamheterna när barn- och elevantalet minskar vill vi investera i samordning förskola-skola-fritidshem.
    När det gäller att handla lokalt så är det som med Tulipanaros, lätt att säga men svår att göra. Vad jag kan minnas så lyckades inte alliansen uppnå några goda resultat i den frågan under sina fyra år, så snacka om att kasta sten i glashus.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      S leder landstinget.
      S i kommunenlade en budget med förslag på småbarnskola i Latikberg och Nästansjö.
      S har majoritet i kommunen och den har resonerat om en sammanslagning av skolan i Dikanäs med skolan i Saxnäs.
      S har ansvar för upphandlingarna i kommunen där nästan ingenting handlas lokalt.

  2. Kristina Norman

    1. S har majoritet i landstinget. Men nog är det väl ändå att nedvärdera sina politikerkolleger, att påstå att dom inte är med och leder landstinget? Nåväl … 1/2 rätt får Maria för den.

    2. Förslaget om småbarnsskola syftade till att BEHÅLLA skolorna i Latikberg och Nästansjö, trots minskade elevunderlag.

    3. 1/2 rätt igen . … S har majoritet i Vilhelmina kommun.
    Men att påstå att S har diskuterat sammanslagning av Dikanäs och Saxnäs är att ta i överkant. Vad som pratats om är om det går (?) att samordna vissa delar i undervisningen. Mig veterligt finns inget färdigt förslag.

    4. En stilla undran bara… Var det inte Maria som skrev under den senaste upphandlingen som gjordes? Den som hon nu klagar över.
    Hmmmm…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.