Skulle kunna vara i Vilhelmina

Den här bilden skulle lika gärna kunna gälla Vilhelmina. Min tes är att flera socialdemokratiskt styrda kommuner kommer att vilja skjuta beslutet om budget för nästa år tills efter valet. På så sätt behöver de inte syna korten för väljarna utan kan lova guld och gröna skogar. Jag hoppas verkligen att det inte blir så utan att budgeten tas så att ni som ska rösta vet vad det är ni röstar på de fyra kommande åren.

image

6 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Den nya majoriteten som intar sina platser den 15 oktober ska fatta beslut om budgeten för 2015. Varför ska vi då anta en budget innan sommaren som bara ska gälla några månader?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jag tycker inte att det är bra. Då vet inte väljarna vad det är de röstar för. Vilka besparingar, nedskärningar, omorganiseringar väntar 2015? Jag tycker att det vore mer juste mot väljarna att presentera det innan valet.

  2. Viveka Abramsson

    Alliansen kommer alltså att presentera sitt budgetförslag innan valet?
    För vår del kommer väljarna att få veta vad vi vill åstadkomma nästa mandatperiod bla genom vårt handlingsprogram, vår sosseblogg, möten IRL och debatter i olika fora.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Om vi ska lägga fram budget före er så ser ni ju alla våra kloka förslag och knycker dem. Så när ni lägger er budget lägger vi fram vår. Så jag hoppas det blir i juni. Vi har naturligtvis redan tänkt på hur vi ska styra nästa period och bi vet vad vi kommer att prioritera.

  3. kenneth Hellberg

    ”Om vi ska lägga fram budget före er så ser ni ju alla våra kloka förslag och knycker dem. Så när ni lägger er budget lägger vi fram vår.”

    Hög nivå på samtalet ser jag

  4. Viveka Abramsson

    Genom sig själv känner man andra!
    Budget- och valarbete är två skilda saker och det behövs ingen antagen budget för att tala om för väljarna vad man kommer att prioritera nästa mandatperiod. För övrigt så tycker jag att kloka förslag som är bra för Vilhelmina borde man kunna diskutera löpande under året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.