Fred, frihet eller snusfrågor?

I veckan är jag i Göteborg och jobbar med partiets Europadagarna. Jag har ju en förkärlek till samarbeten inom Europa och har i många år varit engagerad i EU frågor. Det är så kul att kunna vara med och påverka den politik som är så viktig för oss därhemma i Vilhelmina trots att det handlar om beslut som ska tas i Bryssel för vi behöver mer närodlad politik även i Bryssel!

Det vi driver på är att EU ska börja fokusera på rätt saker. Som Ett öppet och demokratiskt Europa, lösa klimatutmaningen, bekämpa den gränsöverskridande brottsligheten och bidra till ökad ekonomisk tillväxt. Men det viktigaste är ändå att EU slutar detaljreglera människors vardag.

Vi vill att EU ska ha en ambitiös miljöpolitik och vara världsledande på klimatområdet. Men EU ska inte ha beskattningsrätt, reglera arbetstider på sjukhus, förbjuda visstidsanställningar eller bestämma över det svenska snuset. Vi säger nej till EU-skatt.
Ett förslag som andra partier driver är att visstidsanställningar ska förbjudas. Vi tror inte att det är möjligt och dessutom är det en av de möjligheter som ungdomar har för att få in en fot på arbetsmarknaden. Vi vill inte att EU försvårar för unga att få jobb!

En sv de mest klassiska frågorna är den om det svenska snuset Svenskt snus får bara säljas i Sverige. Då är det också rimligt att Sveriges regering och riksdag bestämmer om regelverket kring snuset.

En annan fråga är att lägga moms på ideella föreningar som skulle slå hårt mot det svenska föreningslivet och vara förödande för lokala eldsjälar, vårt samhällsliv och demokratin i stort. Vi kommer fortsätta att driva ett nej till moms på ideella föreningar.

Hälften av allt regelkrångel som företagen möter kommer från EU. Så kan det inte vara. EU ska inte lägga på oss onödigt regelkrångel.

Det finns så mycket att jobba med för att förbättra livsvillkoren för oss som bor i Europa. Det finns så stora frågor som måste hanteras som migration och fredsbevarande, sånt ska EU syssla med, inte snus och krångligheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.