Mer i plånboken än tidigare

Det är lätt att tro att Sverige går dåligt som land om man lyssnar på de dysterkvistar som vill utpeka regeringen som förlorare. Eurostat säger tvärtom att Sverige som land går lysande. Svenskarna har haft en av världens bästa reallöneutvecklingar och den högsta i hela Europa. Trots att de har varit ekonomisk kris och fortfarande är i många länder så har den svenska löntagare fåt t ökade löner och mer pengar kvar i plånboken än tidigare. Det som gett mest pengar i plånboken är jobbskatteavdragen som ökat lönen varje månad på runt 1500-2000 kronor.
Vi ska vara glada över att vi bott i Sverige de senaste 8 åren, de som bott i socialistiskt styrda länder i Europa de har haft det så otroligt mycket svårare än vi.

4 kommentarer

 1. Dage Åberg

  1. När du säger att den svenska ekonomin, inkl reallöner, utvecklats starkt de senaste åren (även före alliansregeringen!) är det riktigt i europamåttstock, knappast globalt.

  2. När du talar om ökade pengar i plånboken för löntagare är det dags att problematisera lite. Staten går i år mot ett underskott i finanserna med 87 MILJARDER kronor enligt Ekonomistyrningsverket. Jämfört med ett ungefär lika stort ÖVERSKOTT när ni tog över 2006. Det rinner över lite både i företagens och löntagarnas kassor när man för en sådan skattesänkarpolitik. Konstigt vore det annars. Frågan är om det är så klokt långsiktigt. Under alla förhållanden måste underskotten arbetas tillbaka. Det är en ödets ironi att socialdemokratin (och rödgröna), alltsedan Torbjörn Fälldins dagar, än en gång (efter en eventuell valseger) ser ut att få städa upp i statens finanser efter en borgerlig regering.

  3. Du säger att socialistiskt styrda länder haft det otroligt svårare än vi. I södra Europa som jag förmodar att du syftar på har det varit olika valörer på dem som stenlagt vägen till Helvetet.
  För inte är det väl Norge och Jens Stoltenberg du tänker på.

  Med vänlig hälsning
  Dage Åberg

 2. LenaAndersson

  Arbetslösa med försörjningsstöd tvingas redan efter 2 månaders arbetslöshet att arbeta heltid utan avtalsenlig lön utan enbart försörjningsstödets existensminimum som motsvarar mindre än en avtalsenlig halvtidslön och knappt räcker ens till mat och boende, och de har inte fått del av några jobbskatteavdrag alls trots att de arbetar heltid så för dessa heltidsarbetande arbetslösa så lönar det sig definitivt inte att arbeta och de har fått det mycket sämre ekonomiskt… tack vare Alliansen! 100 000 fler är dessutom arbetslösa idag än då Alliansens politik började få effekt och drabba svenskarna, 4:e kvartalet 2007 15-74 år antal arbetslösa 264 000 vilket innebär 5,5 % arbetslösa sysselsättningsintensitet 66,6 % medan 4:e kvartalet 2013 15-74 år antal arbetslösa 378 000 vilket innebär 7,4 % arbetslösa sysselsättningsintensitet 65,6 %! Alliansen har återinfört slaverit så att kommunerna tillåts utnyttja, tjäna pengar på, arbetslösa med försörjningsstöd, men trots att Alliansen gjort det så totalförnedrande och extremt fattigt att vara arbetslös så har ändå mer än 100 000 fler blivit arbetslösa!

 3. Herman Hedning

  Som pensionär är det då inte mycket att vara glad över då vi inte fått några skattesänkningar trots att pensionen är innehållen lön, frikorts nivån för både sjukvård och medicin har höjts,
  Med en kronisk sjukdom som fodrar många besök på vårdcentraler och lasarett så försämras hela tiden våra förutsättningar att få leva ett drägligt liv. Så NEJ glad är jag då inte.

 4. Kenneth Hellberg

  Klart vi som arbetar har anledning till att vara glada, men kanske inte pensionärer, arbetslösa, sjuka mm. Och tänk om inte din kompis Måddan slarvat bort dryga 30 miljarder så kanske även de hade haft en anledning att vara glada 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.