Ikväll får vi kanske veta….

Ikväll är det debatt i SVT och jag hoppas det kommer att komma mängder av svar på alla de frågor som väljarna har rätt att få veta. Det jag vill veta är tex. om Socialdemokraterna tycker att hela landet ska leva? Det jag varit med och kämpat för är att Landsbygdsprogrammet ska förstärkas med 2,8 miljarder kronor för att vi ska kunna bygga ut bredbandet och säkra att det finns lanthandlare som överlever och mackar i hela landet. Socialdemokraterna är långt ifrån den satsningen och dessutom så vill Mp lägga 17,3 miljarder kronor i skattehöjningar i höjd bensinskatt, flygskatt och lastbilsskatt som skulle slå mot oss i norra Sverige. Och så neddragningen på underhåll av de små vägarna med 10 miljarder kronor. Hur tänker S där?

En annan fråga jag vill höra svaret på är vad S tycker om öppenhet?! Knepigheten ligger i att Miljöpartiet tydligt deklarerar att man ”aldrig kommer att bilda en regering som gör det svårare för människor att komma till Sverige”, samtidigt säger Löfven att facket ska ha en vetorätt gentemot arbetskraftsinvandring. Vems linje skulle gälla i en vänsterregering?
Hur ska vi kunna minska arbetslösheten är en annan fråga jag vill veta vart S står. Löfven vill att fler ska jobba, och antalet arbetade timmar i ekonomin ska öka. Problemet är att både Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill tvärtom – de vill sänka arbetsveckan till 35 respektive 30 timmar så vad är det som gäller? Mer eller mindre arbetstid?

De man hitintills lovat från S, Mp och V är löften på 60 miljarder trots att de bara har 17 av ökade skatter och pålagor för företag. Två tredjedelar av löftena saknar finansiering. Så det är väl dags att svaren börjar komma. De kanske kommer nu ikväll?

2 kommentarer

 1. Camilla Stenlund

  Jag tycker det är bra att olika partier har olika förslag, det är en av grunderna till en fungerande flerpartidemokrati.

  Om du vill ha det som i USA med två stora block som säger i princip samma sak och de små partier som vill göra skillnad har inte en chans att få vara med så ja då ska vi alliansiera och blockifiera all politik i Sverige.

  Jag ser bara nyanser i skillnad mellan allianspartierna i valrörelsen. Jag ser ingen nytta i att göra poäng av att alliansen måste tycka lika, tror det enda partiet som vunnit på det är Moderaterna.

  Jag skulle verkligen vilja ha en regering med MP centern och folkpartiet (och möjligen delar av socialdemokratin) men det är ju omöjligt för att två av dem har målat in sig i ett hörn och kan inte leka med någon annan än finansmoderaterna och krisdemokraterna.

  Jag skulle vilja se hur Folkpartiet erkände sig vara mer sosse än moderat och att centern erkänner att de faktiskt gillar en hel del av MP:s politik istället för att försöka förlöjliga de förslag som läggs av MP.

  Tycker det är så lågt av dig här och Annie igår i tv att säga att MP gör allt för att slå ut landsbygden med skatter. Det finns nyanser i förslagen om skattetrycket på miljöstörande verksamheter och givetvis skulle det finnas kompensationer för oss som inte har kollektivtrafik. Det svider lite extra att höra centern vara så dryga i frågor som C och MP har allt i världen att vinna på att samarbeta kring men det går ju inte för samarbetssjälen är redan såld.

  Jag skulle ha så många fler röstningsval i riksdagsvalet ifall inte alliansen fanns. Nu har jag bara ett om jag vill vara något så när oberoende grön. Jag röstar hellre på MP som ger S ( och V) ett elände att knyta ihop påsen för att få in alla miljögrejer än att rösta på C som då måste in och offra motstånd till kärnkraft eller vad ni nu har kvar som hjärtefrågor att offra.

  Jag är emot pakter och speciellt i politiken – jag vill att partierna ska kunna visa sitt sanna jag och låta oss väljare se till att få med de delar vi vill ha i riksdagen. Nu med alliansen kan det bli så att partierna ger bort all makt till SD som får välja och vraka när Alliansen skyr allt som inte är allianserat och inte kan bilda regering med andra.

  Jag tycker det är en utarmning av politiken och inte en

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Vi och Mp samarbetar i många frågor i utskotten, vi har samma mål men olika vägar fram. Det som skiljer är att vi ser tillväxt och miljöhänsyn som förenliga medan Mp har svårt att se tillväxt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.