Visst gör det ont när knoppar brister…

Nu är det äntligen snöfritt på tomten. En liten driva dröjer sig kvar i norrläge men i söder är det torrt och börjar grönska. Jag har ett experiment i växthuset. Ett äppelträd som inte trivdes i det sandiga Badviken frös bort under förra vintern. Men när våren kom brast ett litet skott ut nere vid roten. Jag sågade av trädet och grävde upp roten med det lilla skottet och planterade i en stor kruka. Ifjol så ställde jag in det i växthuset där det växte sig till en liten buske som jag i höstas beskar och tog bort allt utom en stam. Sen har det fått stå i jordkällaren under vintern och nu har jag ställt ut det igen. Jag bär det in och ut nu när nätterna är så kalla. De fina små svällande knopparna ser så sköra ut och jag känner mig så lost då det gäller trädgårdsodling och äppelträd. Har någon några tips att ge en novis?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.