Planeringsmöte Palt mot rasism

Igår kväll hade ett gäng Vilhelminabor en träff där vi planerade manifestationen Palt mot rasism. Vi kom fram till att prata och diskutera vad människors lika värde betyder för oss. När vi bjuder på palt så gäller, en palt = ett samtal om människors lika värde

Det handlar om att ta samtalen, utan samtal så sprids rasism. Vi vill se till att samtalen sker och att vi diskuterar mänskliga rättigheter. Det är egentligen ett folkbildningsprojekt där vi ska föra samtal och samtalet och palten är i fokus. Målet är att skapa möten, mellan människor från olika kulturer där alla människors lika rätt och värde är i fokus

Vi har två paltgeneraler, Inez och Rolf och en styrka som alla drar sitt strå till den stack som vi bygger tillsammans. Men vi hoppas att fler kommer till nästa möte och engagerar sig för att få fler att prata och äta palt. Många byar är redan på gång, många föreningar och grupperingar och nästan alla politiska partier har börjat planera paltkok. Det här har blivit intressant för Riksmedia som kommer att komma.

Så boka av nästa tisdag då nästa möte hålls, du är välkommen att vara med. Men boka också av den 20 maj för en paltkväll.
Nästa möte den 13 maj kl 18.00 på Vuxenskolan Alla som vill vara med är välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.