Övre Norrland bäst i Europa….

Eurostat har jämfört arbetslösheten i Europa. Bland de regioner i Europa med lägst andel långtidsarbetslösa återfinns samtliga av Sveriges regioner. Faktiskt så var Övre Norrland den region med lägst andel långtidsarbetslösa inom hela EU på 12,2 procent, följt av Mellersta Norrland (13,1), Norra Mellansverige (16,3), Västsverige (17,2), Småland med öarna (17,3) och Stockholm (17,5). Alla långt under EU genomsnittet.

Det är ju skönt att få lite perspektiv på hur bra vi verkligen har det i jämförelse med så många andra. 2014-04-28 Hög arbetslöshet är ett problem i många europeiska länder. Under 2013 låg arbetslösheten i EU på 10,8 procent, men de regionala skillnaderna var stora. Lägst var arbetslösheten i Oberbayern (Tyskland) på 2,6 procent och som högst i Andalusien (Spanien) på 36,3 procent. När man ser till långtidsarbetslösheten stack de svenska regionerna ut. Sverige låg långt under EU-snittet och Övre Norrland var den region som uppvisade lägst andel långtidsarbetslösa i hela unionen.

Eurostat publicerade denna nya statistik över arbetslösheten i Europa under 2013. I genomsnitt låg arbetslösheten i de 28 EU-länderna på 10,8 procent men skillnaderna mellan länderna var stora. Högst var arbetslösheten i Grekland på 27,3 procent och lägst var den i Österrike på 4,9 procent.

Läs hela rapporten här?

ttp://www.ekonomifakta.se/sv/Artiklar/2014/April/Langtidsarbetslosheten-ar-lagst-i-Sverige/

En kommentar

  1. €dor

    Länder som till största delen lever på turism har det vi menar med hög arbetslöshet. Se på Thailand också förutom Spanien samt även Grekland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.