Ska EU rädda klimatet eller detaljstyra Sverige?

På söndag är det en stor dag. Det är val till Europaparlamentet och Europas framtid de närmaste fem åren påverkas. Själv ska jag jobba i vallokalen den dagen efter flera veckors intensivt kampanjande för att människor ska gå och rösta.

För många känns Bryssel långt borta och EU verkar krångligt, svårt och byråkratiskt. Dessutom kanske det känns som om just min röst inte gör någon skillnad. Men faktum är att det är precis tvärtom. Vi måste lägga vår röst för ett se ett öppet demokratiskt Europa i framtiden, de bruna partierna måste hållas utanför.

Att gå till valurnorna på söndag handlar om vilket EU vi ska ha. För oss är det självklart att EU har en viktig roll att spela. Men då behöver EU bli smalare och vassare och göra färre saker men göra dem rätt. Vi vill se ett EU som ställer hårda krav för klimatet och miljön. Som handlar om öppenhet och demokrati. Det finns många som tycker att EU ska ägna sig åt något helt annat. Som vill se EU-skatter, stängda gränser och mindre öppenhet. Dessutom finns det partier som tycker att Sverige ska införa euron, trots att svenska folket inte vill.

Vi i Centerpartiet vill bland annat:
1. Minska antalet utsläppsrätter för ett bättre klimat
2. Se en tuffare märkning för kemikalier så att det blir lättare att se vad en vara innehåller
3. Minska regelkrånglet inom EU och se till att EU-lagstiftning granskas ur ett småföretagarperspektiv
4. Ha kronan kvar, euron ska inte införas som valuta i Sverige

Det som bestäms i Bryssel påverkar Sverige.

Därför är din röst viktig, inte minst idag när det blåser främlingsfientliga vindar genom Europa. Om du och jag tillsammans tar med oss varsin person till vallokalen på söndag dubblas våra möjligheter att påverka. Jag vill se ett öppet och grönt Europa, därför röstar jag på Centerpartiet.
Vi ses i vallokalen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.