Landstingsvalet i höst är redan igång…

Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill fortsätta att styra landstinget i Västerbotten tillsammans. Förra veckan presenterade de sitt gemensamma förslag till budgetramar för nästa år. Den stora utmaningen är enligt dem framtidens möjligheter att rekrytera personal.

Det jag blir mest irriterad över är när de tillsammans står och skyller ifrån sig på regeringen. Landstinget styrs inte av regeringen det styrs av Socialdemokrater och Miljöpartister och det är dessa två partier som borde stå och skämmas för de försämringar de drivit igenom i Västerbotten de senaste 4 åren.
Utmaningarna för landstigets del handlar om demografi, urbanisering och om serviceutarmning. Samma situation för flera landsting i vårt land men med helt olika sätt att hantera dessa utmaningar. I Västerbotten har centraliseringen varit målet för S och Mp, en centralisering som varit förödande för inlandet och som drivit på en havererar ekonomi. Vem tror på Peter Olofsson när han säger att akutbilen i Åsele varit en ekonomisk vinst? Inte jag eller mina kompisar i Centerpartiet i vart fall.

Personalbristen är ett stort problem men även det är i stora drag självförvållat. När man inte ser de anställda som den resurs de är utan håller ner löner, försvårar för anställda att utveckla egna idéer om hur vården ska drivas framåt och gör det omöjligt att rekrytera fasta läkare så sitter man i en svår sits. Det är en av orsakerna till varför landstinget i Västerbotten inte klarat vårdgarantin och därmed gått miste om statliga pengar.
Det är välkommet att S och Mp nu kryper till korset och säger att de ska satsa mer på primärvården. Men det blir väl genomskinligt att det är för att vinna tillbaka väljare och försöka återvinna förtroendet i inlandet.
Jag är kandidat till landstingsvalet och toppar inlandslistan för Centerpartiet. Jag tror att det är oerhört viktigt att vi får ett annat perspektiv i hur vården och landstiget ska drivas för en likvärdig vård i hela länet och jag vill ta ett ansvar för en kursändring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.