Fram och åter…

Min morfar Hjalmar Fabian hade många ordspråk han ständigt förmedlade till oss barn. Däm kom å däm far å av skä däm åt? Var ett av dessa som jag tänker på då jag är mitt i vimlet i huvudstaden.
Vart ska alla dessa människor någonstans? Vart kommer de ifrån och vart ska de?

Sverige har ökat sin folkmängd tack vare att många människor velat flytta hit. Västerbotten som län ökar och storstäderna växer extremt fort. Om det hade varit en annan fördelning av människor över landet hade även de små kommunerna växt.

Det är bra att det finns människor som vill bosätta sig i vårt land och bidra till landets ekonomi, tillväxt och utveckling. Sverige ligger mycket bra till i jämförelse med många andra länder.
Tyvärr har vi inte klarat av att bygga strukturer som fungerar bra då det gäller att snabbt få in nya svenskar i jobb och i sociala sammanhang. Här finns det en hel del att göra.

Småorterna är ofta de som är bäst på att integrera nya medborgare, det är något vi ska vara stolta över. Att vi blir fler i små kommuner betyder att vi kan ha en fungerande samhällsservice även när befolkningen är gammal och det är många unga som flyttar.

Det finns så många människor som jobbar så bra med att få människor att lära sig hur vardagen fungerar i vårt land. Ulla-Britt är min stora idol på det området.

Vi kan göra mycket som individer men samhället måste bli mycket bättre på att välkomna och involvera nya medborgare.

Den kommun där unga kvinnor vill bosätta sig har framtiden för sig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.