Drivkrafter, makt och samarbete på riktigt

Fick igår frågan vad det är som driver mig. Funderade en stund trots att jag redan visste svaret. Svaret är att jag vill göra skillnad. Jag vill känna att det jag gör påverkar andras vardag på ett positivt sätt, att det blir bättre och att det jag gör spelar roll för andra. Det är inte makten i sig som lockar, det är makten att påverka framtiden, ta ansvar och en vilja att skapa det goda samhället som driver på.

Makt i sig är svårt, makt korrumperar, makt skapar konflikt och när en människa haft makt för länge tappar hen greppet om andra människors behov och ser bara det egna.

Jag tror systemet med att inte sitta för länge på ett uppdrag är bra. Jag tror också att det är bra att byta jobb. En 8-10 år är lagom att vara på samma plats men sen ska man byta. Både för sin egen skull men även för andras. Nu är det ju inte så många förunnat att kunna byta jobb. Inte minst för de som är anställda inom kommunen där karriärvägarna är få och där det inte finns så många arbetsgivare att välja emellan. Men jag tror ändå att det är bra om man får utvecklas, lära nytt få utmana sig själv. Det är då vi som människor mår bra, gör skillnad för andra och påverkar utvecklingen.

I Centerpartiet har vi sett till att det finns nya människor i toppen, med nya sätt att se på möjligheterna och framtiden. Jag tror det är förödande att ha människor i toppen som bara tittar bakåt på en sedan länge förgången tid när de själva hade makten i sin hand.

Jag tror att vårt samhälle måste hitta nya vägar framåt för att ta sig an de stora utmaningarna. vilhelmina är frånåkt Ac de flesta kommuner enligt de rakningar som görs av SKL och andra. Så nog är det på tiden att vi börjar jobba utifrån en agenda som leds av samarbete på riktigt. Inte bara något man säger utan samarbete där man vill andra människor väl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.