Läser en krönika i Vk idag….

I dagens VK papperstidning så är det en krönika om Vilhelminas smutsiga politik. Den avslutas med ” Val blir det dock i september igen. I flera år har det varit tal om behovet av nystart och att komma till sans och omdöme i kommunalpolitiken i Vilhelmina igen. Kreativt tänkande, optimism och framtidstro behövs. Och någon slags anda av gemenskap i sträandena. En av de viktigaste uppgifterna för nästa politiska ledarskap blir att återupprätta kommunens anseende”.

Bra där. Vi i Centerpartiet har tagit ansvar för att det nya ledarskapet ska få börja utan en massa groll i ryggsäcken, vi som toppat tidigare har backat och nya toppnamn får chansen att leda kommunen åt rätt håll. Men vad gör Socialdemokraterna??

Krönikan skriver även ” De borgerliga partierna fick ingenting för att de styrt med allvar och ordning i en turbulent period” (Den ekonomiskam krisen). Ja det var tuffa år där vi sparade på allt som gick att spara, vi lånade inte upp och vi såg till att budgeten var i balans de sista två åren. Det var väldigt tufft och vi minskade personalstaben med närmare 100 personer de här åren. Tufft men tvunget. Men tyvärr förgäves då kommunens låneskuld idag igen är skyhög och vi kan förvänta oss ett 2015 med kraftfulla besparingar och mycket oro. Den oro som finns redan idag inom väldfärden, i förskolan, i skolan i äldreomsorgen måste tas på allvar.

Det finns bara en sak att göra, att se till att det blir ett annat styre nästa mandatperiod. Som blickar framåt, som är kreativa, som vill samarbeta på riktigt med andra kommuner och mellan partier. Vi måste skapa optimism hos de lokala företagen, upphandla lokalt, köpa lokal mat och lokala varor och tjänster för att se till att det skapas jobb i företagen. Vi måste se till att kommunens personal vet förutsättningarna långsiktigt och att de får ett ökat nära bestämmande på arbetsplatserna. Vi måste återupprätta Vilhelmina kommuns anseende som ort, som kommun, som besöksmål och som plats att bo på och driva företag i. Det går men det kommer att ta lite tid. Se bara på grannkommunen Storuman som lyckats vända en negativ röd trend. Vi ska lära oss av dem och jobba på som bara den..

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.