Lätt att lova men svårt att hålla…

Igår så höll Stefan Löven sitt Almedalstal, ett bra tal med många löften och många visioner om ett bättre land för alla. Det är ju bra, det vill vi ju alla som är politiskt engagerade. Vi vill göra det bättre för alla. Men vi måste då även berätta hur vi ska genomföra det. Där brister Löfvens tal. Han vill en massa men kan inte berätta på ett enda sätt HUR. Då Socialdemokraterna bjudit in ekonomins just nu mest lusande rockstjärna Piketty till sitt seminarium i Almedalen så kan vi tro att det väntar rejäla skattehöjningar om S kommer till makten, skattehöjningar är Pikettys starkaste hit.

I månader har Centerpartiet och andra försökt att lyfta fram utanförskapet i debatten. Vi har försökt att diskutera hur vi ska minska klyftan mellan de som har ett jobb och de som inte har jobb. Receptet som vi ser det mot den här tudelningen är att få arbetsmarknaden att fungera bättre, släppa in fler från utanförskapet, sänka kostnaderna för att anställa, se till att de som skapar jobb verkligen kan göra det, öka viljan och kraften att arbeta och stärka färdigheter och utbildning hos de som söker jobb och som behöver stärka sin egen konkurrenskraft.
En starkare skola där alla kan skaffa sig ett slutbetyg där gymnasieskolan ger eleverna de kunskaper de behöver för att skaffa sig ett jobb är viktiga bitar att väva in. Det är den socialliberala kampen mot klyftorna och skillnaderna i utgångsläge både föra tt driva på utveckling, företagande och för att skaffa sig ett jobb. Jag tror inte att en skattechock för företag och löntagare är det recept som Sverige behöver. Jag tror att Socialdemokraterna måste hitta andra rockstärnor…

En kommentar

  1. Erik

    Pikkety vill ha ett globalt kontrakt på skatter. Och det är riktigt att han vill ha högre skatter. Han talar om inkomster högre än 1 miljon Euro. Och varje politiker borde läsa hans bok. Det skadar inte att ni politiker får lite akademisk kompetens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.