Hållbarmat.se

Ikväll har vi åkt båt till restaurangen på Kolgården och ätit en härligt god middag. Varmt, vackert och middag på en brygga med härlig service. Ett fantastiskt ställe att besöka med mat jag känner mig trygg med.

Intresset för sund, säker och hållbar mat har ökat kraftigt. Vi vill veta att maten på tallriken har producerats på ett hållbart sätt. I Sverige producerar vi mat på ett miljövänligt sätt, i jämförelse med andra länder, och vi har bland världens strängaste djurskyddskrav. Jag som konsument ska inte behöva utföra detektivarbete i matbutiken för att hitta det jag söker. På restaurang ska jag Åxå kunna få svar på vart maten kommer ifrån.

Maten vi äter ska vara 100 procent hållbar. Sund och säker. Fri från skadliga gifter och kemikalier. Tillverkad utan onödig användning av antibiotika. Och lätt att veta varifrån den kommer och vad den innehåller. Tack vare att Centerpartiet och regeringen drivit på i frågan, så har vi idag ursprungsmärkning på t ex. griskött. Men nu vill vi gå längre. Därför ställer Centerpartiet nu krav på ursprungsmärkning även för
Www.Hållbarmat.se lyfter fram Centerpartiets politik för sund och säker mat genom att presentera recept framtagna av kocken, matbloggaren och centerpartisten Husmor Lisa. Kolla den och säg vad du tycker…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.