Säg JA även i höst…..

Hör förklarar jag varför du ska rösta JA! Även i höst. Klicka på den här länken.

4 kommentarer

 1. Magnus Johansson

  Du säger inget om hur många kronor och ören det skiljer mellan Västerbotten och snittet i riket?
  Varför det? Kan det bero på att din egna illustrativa bild med ett egenritat stapeldiagram inte speglar verkligheten?

  Tyvärr ser jag inte riktigt vad för siffror som står men enligt dina staplar så skulle ”riket” lägga flera gånger mer pengar än Västerbotten. Är det verkligen så?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Ja det är det. Siffrorna kommer från SKL. Västerbottenligger längst ner tillsammans med Uppsala. Jag tog siffrorna från en skrift som du kan ladda ner från SKL. Den heter: Öppna jämförelser Jämlik vård 2013

 2. Singel

  Varifrån tar Du pengarna till det Du utlovar? och hur ska Du förändra upphandling och organisation runt de ambulanser som ska komma åter? Hur ska Du klara bemanna vårdcentralerna och ambulanserna då det idag inte finns sköterskor och läkare att tillgå. Utan fast personal kan man knappast klara budgetmålen och inte heller vårgarantin. Att jämföra Västerbotten med Stockholms läns landsting är inte rätt då Sthlm läns landsting, i alla fall tidigare fått gå miljader i förlust medan Vbtn silktat på att hålla budget. Goda intensioner helt klart men bygg inga luftslott utan fyll det med substans så tror även Jag på Dig och Centrepartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.