Annika sopade mattan….

Idag var det årets första debatt mellan 7 av de 9 partier som ställer upp i kommunvalet. Debatten hölls under Höstmarknaden som Dikanäs byaförening arrangerar. Ett väl arrangerat arrangemang med många knallar och väldigt mycket besökare. Från både grannkommuner, stugägare och Vilhelminabor. Från Centerpartiet deltog Annika som är vår kommunalrådskandidat. Hon sopade mattan med de andra politikerna retoriskt då hon var både humoristisk och påläst. Hon levererade tydliga besked och kom med kloka förslag.

Så kul att se ett generationsbyte i politiken!

3 kommentarer

  1. Åsa Össbo

    Inte för att jag på något sätt vill förringa Annikas insats, men var det någon konkret fråga eller debattduell där hon ”sopade mattan” med oss andra i debatten? Om vi nu ska tala om att förbättra klimatet i politiken, är det så här vi ska förhålla oss till varandra och så här vi ser på politiken? Är politiker i dina ögon några som sopar runt med andra människor (låt vara att de andra också är politiker)? Det låter mer som sportkommentatorsvokabulär om brottning. Om vi nu ska tala om någon som utmärkte sig i den tämligen försiktiga debatten tycker jag det var Kristofer Pettersson, Piratpartiet. Han tog tillfället i akt, som ett nytt parti kan göra, att peka på det gamla, invanda. Vid flera tillfällen med upplivande angreppssätt. I övrigt kom vi i debatten aldrig in på mer än visioner där det idag verkar råda i stort sett konsensus. Annat är det när det kommer till genomförandeledet.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det vare n bra debatt med nya människor. Jag tyckte det var så roligt att se att nya politiker verkligen inte är i underläge utan tvärtom i överläge . Det var fler än Annika som var nya och som gjorde bra insatser. Bra jobbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.