Förtvivlade Fredrikabor

Idag har jag varit i Fredrika och träffat förtvivlade Fredrikabor. Dejtar den senaste mandatperioden drabbats av att skolan centraliserats till Åsele 6 mil bort, att majoriteten i kommunen även vill centralisera äldreboendet in till Åsele och att det flyttat 36 personer från orten som en konsekvens av att skolan försämrades.

De säger att kommunen skulle spara 450 000 kr på en förändrad skola men förlorade över 6 miljoner då många flyttade från kommunen.

Det är inte nog med ledsamheter utan Fredrikaborna har även drabbats av att majoriteten i Landstinget drog in ambulansen i Åsele. Den akutbil som finns idag är långt ifrån en ambulans trots att den utrustats ganska lika en ambulans och målats som en ambulans så får den trots allt inte passera kommungränsen. De som jobbar i akutbilen gör ett hästjobb och hånar fått ta kritik som verkligen inte de är ansvariga för. Akutbilen är inregistrerad som en bårbil och inte som en ambulans så de får inte köra med blåljus eller överskrida hastighetsbegränsningar.

Det är ingen som idag vet hur mycket det här har kostat, den siffran skulle man verkligen vilja ha fram. Det S verkar lyfta fram att den besparing som gjorts på befolkningen i inlandet ska satsas i alla de andra kommuner som S besöker. Samma argument om samma pangar.

Vi diskuterar rättvisa och likvärdighet som medborgare och att medborgare har rätt att bli lika behandlade oavsett vart man valt att bo.

Den utarmning som Fredrikaborna ser drivs på av en röd centraliseringspolitik.

Det första Alliansen gör när vi vinner valet är att återställa ambulansen K Åsele och akutplatserna i Dorotea. Vi lovar även att ändra riktning på politiken mot en decentraliserad politik, en nära politik som ser till att de som berörs av besluten är med och bestämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.