Doroteaupproret har gett avtryck

I helgen var Skogens Dag i Lycksele där jag var med och pratade med väljare om sjukvården i inlandet och det viktiga valet som är i höst. Vi var kandidater från Åsele, Dorotea, Storuman, Malå, Lycksele och Vilhelmina som pratade med väljare och berättade vad vi vill.

Vi mötte många som höll med om att vården i inlandet försämrats rejält och då främst akutsjukvården. Vi mötte många som jobbade på lasarettet som kände stor oro inför framtiden och hur Lycksele lasarett kommer att prioriteras.

Det var flera som var röda i själ och hjärta som funderade på hur de skulle rösta i landstingsvalet då de inte tyckte om den politik som drivits av Peter Olofsson och hans kompisar. Jag och Pierre från Dorotea gick runt och pratade med folk och Doroteaupproret är väl känt och Pierre fick svara på många frågor kring deras kamp.

Det känns bra då gensvaret för en vård nära dig var så stort. Att Västerbotten är det län som lägger minst på primärvården , dvs vården nära dig, är förklaringen till att det ser ut som det gör.

Det ska bli väldigt spännande att följa debatten vidare och se vilka frågor som är viktigast för väljarna. Jag tror att vård berör alla, alla som har småbarn, alla som har äldre i familjen och alla som någon gång blir sjuk! ,,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.