Inlandets kämpar!

När vi gick till val i Landstinget så processade vi i Centerpartiet i inlandet fram ett program på vad vi vill driva för politik i Landstinget. Vi har som det ser ut just nu fått två mandat av de sex som partiet får. Det betyder en framgång för centerpartiet inlandslista och som tydligt visar att vi står på inlandsbefolkningens sida och förstår deras behov.

Nu inväntar vi kryssen för att se vilka av oss det blir som ska driva på den här politiken kommande fyra år. Jag hade en förhoppning att majoriteten skulle bytas då de senaste åren varit förödande för oss i inlandet, det kommer att bli en strid och en kamp det är jag medveten om för att hålla inlandsflaggan högt.

I valet i Vilhelmina så sa vi att vi behöver ett annat klimat, vi har nu fått cred för att vi drivit den frågan. Vi visade rent praktiskt att vi ville skapa förutsättningar för ett bättre politiskt klimat då vi ”gamlingar” klev åt sidan. Annika har förtjänstfullt profilerat sig med den frågan,och jag tror vi ser en Annikaeffekt.

Nu ligger det ett svårt parlamentariskt läge där S och V ser ut att få majoritet i styrelser och nämnder men där oppositionen är lika stor i kommunfullmäktige och SD får en vågmästarroll. Det betyder i praktiken att en budget som tas i fullmäktige ska hanteras av en nämnd med socialistisk majoritet. Svårt att hantera en sådan situation. Nu avvaktar Vi in alla röster, avvakta personkryss och avvaktar möten internt i partiet och med de andra partierna.

Det här gick vi till val med i Landstinget och det som vi kommer att kämpa för.

Rättvis och likvärdig vård i hela länet är det vi som kandidater till landstinget kommer att kämpa för. De neddragningar och försämringar vi sett de senaste åren får inte fortsätta. Vi vill se en decentralisering istället för en centralisering till Umeå. Vi tror på hela länets kraft och resurser. Vi vill se ett levande län med trygghet för alla.
Närhet, trygghet, rättvisa, likvärdighet för alla vart än man valt att bo och verka i vårt län är vårt riktmärke. Vi prioriterar Landsting- ets huvuduppdrag i första hand. Rösta på oss i Centerpartiet så lovar vi att se hela länet!

Rättvis vård i hela länet!
Ambulansen ska täcka hela Västerbotten! Det är viktigt för människors trygghet och för att hela vårdsystemet ska fungera.
Centerpartiets linje är att oavsett var i Västerbotten du bor ska du kunna lita på att ambulansen kommer när olyckan är framme. De indragna ambulanserna i länet skall återinrättas.

Vårdcentraler/sjukstugor är vårdens första linje, den vård som är närmast och som du oftast först möter om du behöver vård. Centerpartiet garanterar vårdcentraler/sjukstugor i länets alla kommuner och att sjukstugorna ska ha akut- sjukvårdsplatser.

Vi vill utveckla Lycksele lasarett ytterligare som nav för specialistsjukvård.

Sjukstugor, vårdcentraler och distriktssköterskemottagningar!
Vi har i vårt budgetförslag ökat resurserna till primärvården. Centerpartiet anser att primärvården ska ha mera pengar.
Genom att satsa mer kan vi ge en nära, snabb och bra vård och större möjlighet att arbeta med förebyggande insatser. På sikt minskar det behovet av sjukhusvård och leder till friskare människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.