förtroendet av många röster och många kryss!

De senaste dagarna har en lokaldebatt rasat kring Centerpartiets samarbeten med andra partier. Det har spekulerats vilt och rykten utan sanning har spridits. Vk hade en olycklig skrivning som var en bidragande orsak. En skrivning som vi dementerade utan att VK tog bort den. I Västerbottensnytt blev det dock solklart vad Annika menat och vilka ambitioner vi har utifrån vårt partis valresultat.

Sanningen är att ingenting är klart vad det gäller samarbeten åt något håll mer än att PA slitits itu. Min analys av detta är att det är svårt att skapa ett hållbart lokalt parti där värdegrunden är svag och olika personers grundläggande ideologier skiljer sig åt.

Det som Åxå är sant är att vi I Centerpartiet har utsett två som förhandlar åt oss och dessa har fått tydliga direktiv från det medlemsmöte vi hade i söndags. SD är inte aktuellt att ingå i något valtekniskt samarbete med oss och jag har inte hört någon avvikande uppfattningen detta i Centerpartiet.

Hur SD sedan väljer att rösta i valfullmäktige är en annan sak och något som bara han som ledamot vet.

Sanningen är även att det finns en stor oro om makten, om positioner, om försörjning och om allvaret i ansvaret att ta hand om en kommun vars organisation svajar och som har en ekonomi i kris.

Jag tycker att alla vi som valts behöver fundera på hur långt vi kan kompromissa för att dela på ansvaret för kommunen. Det bästa vore väl om vi tillsammans kunde dela upp poster och ansvar på ett sätt som gör att den här mandat perioden blir den period som går till historien som det var då ekonomin sanerades, företagen stimulerades, skolans resultat förbättrades rejält och de anställda kände sig trygga och uppskattade. Den period då Vilhelminaborna fick lugn och stabilitet i politiken och där våra resultat i diverse mätningar och jämförelser ökade.

Jag ska ta mitt ansvar utifrån att jag fått så många personkryss att jag kryssats in i kommunfullmäktige trots att Jag var långt ner på Centerpartiets lista. Vi gjorde en stora förändring innan valet med vår lista och visade att vi ville ta ansvar för en förändring. Det har vi fått väldigt bra respons på från väljarna. De vill ha en förändring och det ska vi göra vårt bästa för att ta ansvar för.

Hur kan vi olika partier tillsammans bidra till ett bra samarbetsklimat där vi tar tillvara allas kraft?

7 kommentarer

 1. Toni Appelqvist

  Jag tycker nog att du ska vara lite försiktig i din smutskastning av SD.
  Kom ihåg att SD har en betydande vågmästarroll. Och Eric Axelsson kommmer nog att använda detta på ett förnuftigt sätt. Men då gäller det att alla parter kan samsas utan att dra ett eventuellt stödparti i smutsen.

 2. Roland Lindholm

  Alt detta beror på ditt vanstyre under din och dina borgliga kolegers vanstyre under förra mandatperioden.Det bästa för Vilhelmina vore om ditt parti och sossarna började att samarbeta.Svälj din stolthet och se till Vilhelminas framtid.Du är förbrukad som politiker i mina ögon. tillsammans med Z Jonsson.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag hållervinte med dig. Mitt styre gjorde att kommunen klarade sig igenom den värsta krisen i mannaminne. Efter min tid var ekonomin i balans.

 3. Kenneth Hellberg

  Så det va ditt styre…..räknas inte politikerna i de andra partierna Maria? Nu tror jag du fått storhetsvansinne 🙂

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det är till att märka ord tror jag. Naturligtvis var det så men då jag utpekas svarar jag som jag..

   • Kenneth Hellberg

    Så här fungerar slipade politiker, är det något positivt så framhäver man gärna sig själv….är det negativt så är man inte ensam om bördan. 😀
    På vilket sätt var ekonomin i balans Maria, Ljuger Åke Nilsson när han skriver:
    ”Det är det som jag redovisat i min blogg. Mandatperioden 2003-2006 som styrdes av S+V lämnade ett överskott till kassan på drygt 51 milj. kr.
    Mandatperioden 2007-2010 som styrdes av alliansen lämnade ett underskott på 13 milj. kr.” ?????

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Det jag kan transparent över är de två år jag ledde arbetet att fö ekonomin i balans. Vi lyckades trots att Sverige genomlevde den värsta ekonomiska krisen i mannaminne. 2006 och 2097 gick kommunen rejält back. Om S fortsatt att sanera ekonomin som jag bad dem göra mör jag avgick hade Vilhelmina varit i enat annat läge. Nu .r det till att börja på ruta ett igen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.