LÖften om allt till alla!

En regeringsförklaring som lovade det mesta till alla. En förklaring som låter bra i många avseenden då det är mycket av det alliansregeringen redan tagit fram som energiöverenskommelsen som är en ripp off av den Maud gjorde med alliansens partier. Mer förnybar energi som skapar jobb är väven det en viktig Centerpartifråga som nu lever vidare. Migrationspolitiken är även den väldigt lika och jag gillar barnperspektivet och att barnkonventionen ska vara ledande i våra beslut.

Noterade några saker idag som kommer att göra det tuffare för oss i Norrland.
Tuffare att vara företagare! Dyrare att köra bil med höjd kilometerskatt, dyrare transporter för våra företag och dyrare att få varor transporterade hit, dyrare att pendla till jobbet. Tack för det ni som röstade på S.

Fri entré på statliga museer låter väl bra bara det att de statliga museerna ligger i Stockholm, så inte gagnar det oss.

Jag tycker att det var mer av ett förhandlingsunderlag än vad som verkligen kommer att bli verklighet. Det verkar som om mutorna till V är fritt vårdval och mutor till MP är kollektivtrafik i Stockholm. Sven Erick Bucht näringsdepartementet ska bli väldigt intressant han som lovat guls och gröna skogar bara det blev ett regeringsskifte nu är det upp till bevis. Vad tänker du göra för Norrland?

Den stora frågan är kanske inte regeringsförklaringen som lovar allt åt alla utan den stora frågan är hur budgeten ser ut och vilka prioriteringarna blir där. Jag tror inte att riksdagen kommer att besluta om allt detta som lovats då det inte är realistiskt, en budget måste ju gå ihop. Så en regeringsförklaring med löften åt alla låter ju bra men vad som i verkligheten faller ut är något helt anat.

En kommentar

  1. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

    Ett frontalangrepp mot landsbygden. Så beskriver Annie Lööf regeringsförklaringen som innehöll chockbeskedet att Landsbygdsdepartementet läggs ner.
    – Det är både sorgligt men också djupt provocerande att vi nu får svart på vitt vilket ointresse som den nya regeringen har för landsbygden, säger Annie Lööf.

    När den nya regeringen presenterades stod det klart att det kommer att föras en politik som kraftigt begränsas valfriheten och möjligheten för hela landet att leva.

    – Det är en kraftfull vänstersväng som Stefan Löfvén gör och då ska vi komma ihåg att han inte ens har börjat förhandla med Vänsterpartiet än, säger Annie Lööf.

    En av de konkreta åtgärder som den den nya regeringen vill genomföra är att lägga ned Landsbygdsdepartementet. De senaste åtta åren har departementet, med Centerpartiet och Eskil Erlandsson vid rodret, genomfört stora och välriktade reformer och satsningar som exempelvis Matlandet Sverige. Möjligheten att kunna bo, jobba och leva i hela landet har varit i fokus och det är med stor oro Annie Lööf nu ser framåt vad gäller landsbygdens utveckling.

    – Det är en krigsförklaring mot landsbygden och jag tänker inte så passiv och se på, tvärtom, säger Annie Lööf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.