Världens bästa pappa!

Nu på söndag ska jag fira min pappa och mina barns pappa. Männen i mitt liv, de som betyder så mycket.

Min Pappa var den som hittade på bus, gjorde julpynt av diverse material till jul, sprängde träd på Valborg, fotade tomten i ladugården som bevis för att han var verklig, lekte styrkelekar med oss på midsommar, tillverkade egna fordon från enhjulingar till ”jiggen” en liten traktor byggd av en motorcykel. Min pappa var den som körde race mer traktorn, tog livet som en njutning, lärde oss köra alla gårdens fordon, skjuta med gevär och diskutera politik. För pappa var livet en lek där allt gick ut på att ha det trevligt. Utflykterna på helgerna var viktigare än allt annat och vi såg mer av vår nära omvärld än de flesta av våra kompisar.

Jag minns hur stolt jag var när det var julfester och examen i skolan då mina föräldrar var de vackraste, de som märktes, som var glada och ömsinta. Mina föräldrar var de bästa i världen! Lika stolt var jag när pappas gamla grävmaskin hördes passera skolan i Nästansjö, eller då jag var tonåring och hans mobilkran syntes arbeta i nåt bygge i Vilhelmina och vi såg den från Hembergsskolans fönster.

Min pappa dog 59 år gamman på umeå lasarett i leukemi veckan innan farsdag. Han och jag hade åkt in då han var dålig i lungorna och vi skulle stanna över natten. Ingen trodde att det var så nära. Mitt i natten vaknade jag av att rummet var fyllt med sjukvårdspersonal, paniken växte då de tog pappa med sig i full fart till IVA. Min man, mina systrar och vår mamma kom ner den natten och hann precis ner innan han dog. Sorgen var overklig, svår och ofattbar.

Nu på söndag är det farsdag och jag ska tända ljus på graven, berätta nån rolig anekdot som hänt och resonera lite med pappa om hur vintern ser ut att te sig.
För min pappa finns alltid, min pappa kan man prata med om allt, han försvinner aldrig och min pappa finns alltid där för mig!

2 kommentarer

  1. Pingback: Fira pappa | Ann-Mari's Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.