Stridslysten fackpamp i rutan!

Igår såg vi en stridslysten fackpamp i tv rutan som inte fått igenom det han föreslagit och nu med kraft försöker skylla på någon annan. Jag tror att han trott att politik är som en facklig förhandling där facket har ett förslag som trots förhandling alla ändå vet kommer att vinna. Men politik är inte facket det är mycket mer komplext och makten ligger dessutom inte hos politikerna, makten ligger hos folket.

I våras gick S ut med att de skulle göra allt de kunde för att få Centerpartiet att skadas så att de inte skulle komma in i riksdagen, en massiv kampanj inleddes från S sida för att lyckas med sitt mål, att radera C från den svenska politiska kartan. Hur tänkte Lövfen när han sedan trodde att C ville samarbeta?

Jag tror att S trodde att de skulle få medlöpare av gammal hävd som tidigare genom historien när Fp och C tog ett stort ansvar för landet och valde att samarbeta.

Jag är fortfarande besviken och arg då jag inte tror att Ett extraval inte kommer att lösa de grundläggande problemen. Det enda som skulle lösa problemet är om människor väljer att rösta så att alla partier blir ungefär lika stora. Då skulle alla partier bli tvungna att samarbeta och kravet på samarbete skulle läggas på alla och inte enbart på de små partierna.

För samarbete är mer än ord, samarbete kräver handling, konkreta förslag och ett stort förtroende mellan de som ska samarbeta. Tonen i samtalen måste utgå från respekt, och en vilja att både ge och att ta. Rösterna måste bli milda och ärliga, inte hårda, kalla och med underliggande hot.jag tror att S nu är rejält svaga och att de aldrig igen kommer att vara ett statsbärande parti, de behöver fundera igenom hur de ska lyckas samarbeta med många partier i framtiden, hur de ska agera, tala och vinna respekt igen.

Migrationspolitiken och dess utmaningar måste bli tydligt och ärligt beskrivna och lösningarna på dessa utmaningar måste beskrivas solklart. Alla måste förstå att SD inte har svaret. För de problem som finns i välfärden måste lösningarna lyftas fram tydligare och vara förankrade hos människor som dagligen ser problemen i sin vardag.

Centerpartiets migrationspolitik har lösningar men vi har varit dåliga på att lyfta fram dessa. Idag fungerar den dåligt, dyr och administrativ som håller fast människor i ett system? Vi i C prioriterar jobb, klimat och landsbygd och har där inte lyckats visa på hur det hänger ihop. Att jobben ger grunden för skolan, vården och omsorgen, att klimatsmarta lösningar skapar jobb och att landsbygden är en kornbod för hela landet där alla människor som vill komma hit till vårt land kan bidra och öka välfärden i hela landet.

Jag kommer säker att landa efter denna turbulenta vecka i en tillförsikt för framtiden. Jag vet att svenskarna är ett klokt, demokratiskt folk som vill varandras bästa. Så valet i mars kommer säkert att ge ett bra, stabilt och tryggt resultat.

2 kommentarer

  1. Camilla Stenlund

    Är irriterad på media och de kanaler vi har numera som kräver korta och snärtiga svar på stora komplexa frågor som tar tid att förklara. Jag är faktiskt besviken på alla partier i riksdagen just nu. Förstår och inte förstår samtidigt.

    Ser fram emot ett mer nyanserat debattklimat där jag får lära mig nya saker istället för att få veta vad partierna anser att de andra gör för dumt.

    Jag skulle verkligen önska att partierna blev rätt jämnstora för de har alla poänger värda att tas upp och kan vi slippa arrogans och raljerande så kan det bli en intressant konstellation. Eftersom jag inte är medlem i ngt parti utan röstar grönt så känns det extra hårt när kloka partier går hårt åt varandra då de hellre skulle göra gemensam sak mot annat puckat än att bekämpa varandra. Jag förstår ju samtidigt att det är en av spelreglerna i politiken.

  2. Isak

    I kommentarerna och i den borgerliga indignationen efter förlusten i höstens val har
    man visat vilka dåliga förlorare man varit. Att Sverige röstade bort Alliansregeringen
    råder det ingen tvekan om. Stefan Löfven fick talmannens uppdrag bilda regering.
    Efter valet har Alliansen fortsatt valrörelsen i samma hätska tonläge, och då i första
    hand riktat mot Stefan Löfven. Att han kom från metall och enkla förhållanden fram-
    skymtade mellan raderna, och sådana skall inte sticka upp. Och det tog riktigt hus i
    helvete när han också ville godkänna Palestina. Tyvärr hade vi ungefär samma reak-
    tion när Torbjörn Fälldin valdes och mobbades. Det var inte roligt att se eller höra när
    folk bräkte som får när man härmade och hånade honom. Tyvärr så kommer nu val-
    rörelsen att fortsätta i samma hätska tonläge, och man har inte lärt sig någonting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.