Många frågor och konstruerade svar….

Följer den aktuella politiska debatten efter beskedet av Stefan Löfven att han utlyser ett extra val. Det som blir så tydligt är att sociala mediers makt är så mycket större än vad vissa politiker inte riktigt insett vidden av. Gamla intervjuer plockas fram på nätet där det bevisligen är andra sanningar som presentera än de som nu man försöker konstruera. Som det om de utsträckta händernas innehåll och intervjusvaret som den troligt nya moderatledaren gav om stadsbor och lantisar.

Jag rycker det är bra att det plockas fram ur diverse arkiv sådant som ger oss bättre möjlighet som medborgare att bilda en egen uppfattning. Samhället är komplicerat, det finns stora utmaningar och jag är övertygad om att människor är kloka och tar väl grundade beslut. Därför är det så viktigt att vi vågar lyfta blicken och inse att det är upp till var och en att bilda sig en uppfattning och att man måste lyssna på många röster, läsa många artiklar och söka information även där det kräver lite möda.

Det räcker inte längre att läsa Folkbladet eller annan politiskt styrd tidning och tro att allt som där står är sanningen!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.