Ingen kan inte köpa mer än vad hen har pengar till…

I måndags gick Socialdemokraternas finansminister ut och presenterade att ekonomin i Sverige blir sämre än vad de först räknat med. Det är oron i världen som är problemet och effekterna blir mindre reformer från regeringen, högre arbetslöshet och mindre resurser till myndigheter, kommuner och Landsting. Försvaret har fått löften om mera pengar från Löfven så frågan är vart pengarna ska tas ifrån för den satsningen.

Många S politiker i kommuner och Landsting gick ut i valrörelsen och sa att bara det blev ett S styre så skulle ekonomin ordna sig. De är nog gruvligt besvikna. Det var ett risktagande att lova pengar till väljarna, pengar som de inte kunde vara säkra på. Det kommer inga pengar och ansvaret för de ekonomiska utmaningarna ligger kvar på de som styr. Att finansministern skönmålande ekonomin innan valet är nog något hon ångrar. Att Vänstern kräver ekonomiska reformer och sätter press på S blir ett bekymmer för S att hålla ihop makten.

Vi vill också satsa pengar och öka tillväxten i landet men vi tror att det är företagen och jobbskapande som skapar jobb och därmed en stark ekonomi för Sverige. Ju fler som jobbar ju fler betalar skatt, det är den enkla matematiken. Det är i de små och växande företagen jobben skapas och det är där vi måste stimulera.

I nästa val kommer det nog att vara en mer balanserad ekonomisk vision som S politiker målar upp.
Vänsterpartiet vill ta bort överskottsmålet som säger att man inte för göra av med mer pengar än vad man har i kassan. Det är till för att ta ansvar för att pengarna räcker på sikt, att ta bort överskottsmålet tycker alla socialistiska partier runt om i Europa är en bra ide, även Grekland och andra S ledda länder med en ekonomi i Moras. Det tycker V är en bra ide, märkligt. Vill de sätta Sveriges ekonomi i samma läge som de har i Grekland?

Jag är rejält orolig för det Magdalena Andersson presenterar. Ekonomisk kris i vår omvärld kräver en rejäl ekonomisk politik som ser hela landet, som ser jobbskapande och som vågar tro på människor. Den politik som S hitintills visat upp Känns som om det är en repris på 70-80 tal med åtgärder, bidrag och sysselsättning som inte är på riktigt. Det skrämmer mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.