Sveket mot Norrland

I veckan som gick röstades en motion från centerpartisterna Pelle Åsling och Lena Ek ner av alla de andra partierna i riksdagen. Länets riksdagsledmöter från de andra partierna svek norrlänningen.

Motionen handlade om regionaliserade skattebaser, dvs att se över om man kan ta ut en regional skatt på vattenkrafts och vindkraftsanläggningar. Argumentet att avså motionen var att det skulle bli så krångligt med det nuvarande skatteutjämningssystemet. Ja, och det var ju precis det motionen gick ut på, att se över hur det skulle kunna se ut och vilka konsekvenser ett sådant system skulle få.

jag tycker de norrländska riksdagsledamöterna som röstade ner motionen ska skämmas. Eller åtminstonde komma med egna förslag som skulle göra väsentlig skillnad för norrland. men jag har då inte sett ett enda sådant förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.