S viker ner sig om loppisar

Det verkar som om sossarna nu viker ner sig i frågan om moms på Loppisar. De har sagt att det inte varit deras förslag men sanningen är den att Magdalena Andersson så sent som den 28 januari skrev” för närvarande avser jag emellertid inte att vidta några omedelbara åtgärder” som svar på frågan om man avser att göra förändringar i regelverket för moms. Det är något som också sagts ett flertal gånger.

Det är alltså solklart att Socialdemokraterna i elfte timmen insett att man är på väg att skatta ihjäl verksamheter som hjälper människor som är ekonomiskt och socialt utsatta. De förstod inte vad detta beslut skulle ge för effekter men måste nu backa och försöka rädda sitt eget skinn.

VI i Centerpartiet står upp för ideella föreningar som i sitt jobba hjälper personer som av olika skäl behöver komma in i ett jobb eller finna ett socialt sammanhang. De signaler som kommer från sosseregeringen kommer sent och har redan ställt till stora problem.
Skatteverket har uppmanat ideella föreningar att momsregistrera sig och börja betala in moms.

Därför tycker vi Centerpartister at regeringen ska reparera sitt misstag och lova att en kommande förändring i regelverket ska gälla retroaktivt och att föreningarnas momsinbetalningar ska betalas tillbaka. Second Hand i Vilhelmina är en mycket viktig verksamhet både för alla som lämnar in grejer som går till försäljning, för de som jobbar och för alla som varje vecka besöker, handlar, dricker kaffe och umgås. De varor som där säljs är redan betalat moms för så staten ska inte sko sig på gåvor, välgörenhet eller socialt engagemang. Så Magdalena, gör om och gör rätt!

3 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Undrar bara hur en Centerpartist skulle ha gjort för att det skulle bli rätt? Magdalena har ju sagt att detta skulle ordna sig under våren. Detta blev tydligen inte rätt eller skulle hon bara ha accepterat en momshöjning för second hand? Hur hon än hade gjort så verkar centern tycka att det blev fel Jag trodde att du var en positiv person, Låt inte negativismen ta överhanden även om det är en förhoppning om nya röster vid nästa val. Regeringen har gjort mer än jag hade vågat hoppas på. Bromsen är den borgerliga budgeten som sätter käppar i hjulen. En annan broms är dom skatter som man inte fick in genom alla skattesänkningar. Din allianskollega (Edward Riedel) Bröstar sig för att en sjuksköterska hade fått en hel månadslön för detta. Vad fick pensionärerna? Om vi ialla fall hade fått en hel månadslön på vår redan låga pension så hade varit välkommet, men icke. Hur mycket blir det i pengar som enligt min mening hade kunnat användas på betydlig viktigare verksamheter? Verksamheter som nu går på knäna. I stället har man ju sålt ut en massa verksamheter som bl.a sjukhus, vårdcentraler, apotek, svensk bilprovning och listan kan göras lång. Det mesta är ju redan sålt så det blir ingen mjölkko för denna regering. I stället lär man no vara tvungen att köpa tillbaka och driva verksamheter i egen regi. Jag avslutar nu och önskar dej en bra dag.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Vi har olika bild av vad som är viktigast. För mig så är jobben viktigast, jobben skapar pengar till vård, skola och omsorg. Därför är det så viktigt att det lönar sig att jobba. Jag håller med om att pensionerna borde vara högre, främst för alla de kvinnor med förfärligt låg pension som inte går att elva på. det är ovärdigt ett rikt land. Men det bygger på att det finns jobb som skapar pengar som går att fördela. Jobben måste gå först!

 2. Jan-Erik Vahlström

  Tack för svar på min kommentar. Jobben måste gå först, skriver du. Detta är det stående svaret som man hör från alliansen. När nu detta är det enda svaret, varför har vi stor brist på personal inom t.ex vård, omsorg samt brist på lärare? Varför har landstingen inte ekonomi att anställa? Var har vi dom nya jobben som har blivit till? Det är ju oerhörda pengar som man har delat ut till privat konsumtion och sparande i stället för att satsa på välfärden. Där har vi skillnaden hur du och jag ser på vikten av en god välfärd för alla. Skulle skattesänkningarna skapa nya jobb? I så fall hade man kunnat ha samma beskattning för pensionärer och inte bara för dom som har lägsta pensionerna. Pensionärer konsumerar också om det är vad man menar med att det skapar jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.