Region Norrland är det en utopi Del II!

Nu blommar debatten upp igen om ett ”Stornorrland”. Jag skrev 2011 så här i denna blogg. Region Norrland! Är det en utopi?
Av Maria Kristoffersson, 16 oktober 2011 kl 21:47

”Jag och mitt parti har Diskuterat hur vi vill att en region skulle se ut som skulle gagna oss som bor i Västerbotten. Vi har varit eniga om att ett Stornorrland vore det bästa med Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Under de senaste månaderna har jag förstått att det finns viljor som förespråkar en region med enbart Västerbotten, ett förödande tänk enligt mig.

Vi har inte den bas som behövs för att klara av den välfärd som vi behöver och den kvalité inom både utbildning och sjukvård. Vi är helt enkelt för få som bor i länet för att skatta tillräckligt. Dessutom ökar andelen äldre, dvs allt färre av befolkningen som jobbar och skattar, och nya tider ställer nya krav.

Regionaliseringen är en möjlighet att bygga ett starkare Norrland, låt oss ta den möjligheten.”

Jag har fortfarande en önskan om en fyrlänslösning men ser det som i realiteten omöjligt att få till under detta år som är den tid vi har på oss. Allt det arbete som lagts ner under processen att bilda ett stornorrland gav dåligt resultat då det begav sig. Men är det så att det regerande röda laget i norrland kan ena sig, då man faktiskt styr i alla de fyra länen idag, och få till en fyrlänslösning så är jag den första som kommer att applådera och heja på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.