Landsbygdens utmaningar löses de i TV på torsdag?

Det är många som kliar sig i huvudet och försöker komma på hur vi löser de utmaningar som landsbygden slåss med. Kommunsammanslagningar, statligt ägande, regionaliserade skattebaser och annat lyfts fram som lösningar. Vi vet att många av de nya jobben idag och i framtiden finns och skapas i småföretag. Vi vet även att företag på landsbygden är motorn och ryggraden för landsbygdens utveckling.

De små företagen driver på inte bara att det skapas jobb och utveckling. De ser även till att skidbacken håller igång, att skidspår dras och att skoterleder underhålls. Den drivkraft många företagare har driver på det lokala samhället i så många av våra små orter.

Vi vet att vi måste hitta system för att koppla samman land och stad för att lösa dagens och morgondagens utmaningar. Det är en framgångsfaktor.

Men, hur gör vi då? Vilka behov har företagen, vilka hinder och möjligheter står de inför? Hur kan vi öka möjligheterna till tillväxt i hela landet? Hur gör vi som politiker och hur gr vi som medborgare? Att köpa lokalt är det en väg som är viktig eller är det andra saker som är viktigare?

På torsdag kl 9.00 -10.30 sänder SVT Forum ett seminarium om landsbygdens förutsättningar. Där kanske vi får några av svaren. Så sätt på TV,n.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.