Meningen med livet!

I fredags på väg från huvudstaden till Göteborg så hände något särdeles märkligt men väldigt kul. Tåget skulle stanna i Alingsås och därifrån skulle det utgå buss sista biten. Mycket riktigt tåget med sina 10 välfyllda vagnar stannade och släppte av folk. Problemet var bara att det först inte kom någon buss allas och när de väl kom var det två bussar. en cirka 500 personer på två bussar fungerade dåligt. Efter någon dryga timme ute i kylan och blåsten så tog jag och några till och ringde en taxi.

Väl taxin började vi fyra att prata om vad som är viktigt i livet, om att välja livsmål, vad som driver på i ens arbetsliv. Vi pratade om att vilja göra rätt, om att vilja göra gott för andra, att vilja leva ett bra liv och om att göra något som andra minns som en god gärning.
Vi pratade om att kontinuerligt uppdatera ens livsmål och fundera om man är på rätt väg och om man måste justera sitt liv för att nå det man verkligen vill med sitt liv.

Just den här dagen hade jag dåligt samvete för att jag lagt ut en bild av Expressens första sida på Facebook då jag blev så arg över regeringens flygresor mellan Bromma och Arlanda. En hastig ogenomtänkt handling som jag ångrade men inte ville ta bort.

Politik kan kritiseras, men man bör passa sig för att som politiker kritisera andra politiker, då det i förlängningen skvätter över på politiken och det vi minst av allt behöver nu är mer politikerförakt. Det slår bara tillbaks på oss själva och den seriösa debatt och beslut vi ägnar långa arbetsdagar åt.

Så jag ber om ursäkt samtidigt som jag är tacksam över att möten med människor kan bli just så där bra som i fredagskväll en taxi på väg in mot Göteborg. Möten som gör en till en bättre människa fÖr en stund. Fyra personer från olika delar av vårt land, med olika jobb och erfarenheter möttes i en djup och seriös diskussion om meningen med livet. Det var väl bra märkligt?

En kommentar

  1. Barbro

    Livet är en resa för oss alla och lärdom om hur olika vi är och kan vara att möta olika människor från andra kulturer eller delar av landet minskar den egna fullkomligheten.Jag tänker ofta på hur mycket vi vill så lika oavsett politisk eller annan livsåskådning vi har däremot så kan det vara olika hur man vill nå målen. Det som är en konst är att respektera och med värdighet acceptera att vi ser på saker på olika sätt inte så sällan man tycker att den andra har rätt men så svårt att enkelt säga jag håller med dig men jag ser det på ett annat sätt som jag tycker är bättre.
    Har lärt mig mycket om vårat lika värde med att vara volontär på Sekend Hand där vi möts med öppna sinnen för ett gemensamt mål att hjälpa andra. Ingen ställer krav utan alla får ha sin tro sin egenhet sin politiska uppfattning alla möts med respekt och värdighet en egenhet som man skulle önska att vi alla fick möta dagligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.