Landsbygdssäkra landsbygdsministern!

Igår var det en debatt i riksdagen där Landsbygdsministern fick frågor om statlig närvaro ute i landet och då mer precist kring Skatteverket i Lycksele. Det var Kristina Yngwe som ställde frågorna. Det finns en Facebook grupp där både jag och Kristina frågade vilka frågor som var viktigast att ställa. Mycket bra frågor kom fram men problemet var bara att landsbygdsministern inte lyssnade och inte heller svarade på frågorna. Han malde bara på om att allt var Alliansens fel! Det kändes mycket märkligt att en minister inte förstår att hans parti inte längre är i opposition utan att han faktiskt är den som bestämmer.

Det positiva i det som sker runt Skatteverket är att partiföreträdare från olika partier samarbetar före n gemensam sak. Jag tror att samarbete måste till för att landsbygdsröster ska höras. Det är väldigt bra att Socialdemokrater höjer sina röster mot det egna partiet och försöker klargöra att de faktiskt kan bestämma, de är det största partiet i riksdagen och i regeringen och har all makt att ge uppdrag till statliga verk.

Landsbygdssäkring är ett gammalt Centerpartistiskt förslag som de kan ta upp igen där alla beslut måste analyseras hur de drabbar landsbygd. Om statliga verk skulle vara tvungna att landsbygdssäkra sina beslut så skulle inga neddragningar ske på just landsbygd. Det kanske är på tiden att Socialdemokraterna tar upp förslaget inte bara för de statliga verken utan även för sin egen landsbygdsminister!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.