Vedskatt införs av regeringen….

Igår kom beskedet om att S och MP vill jnföra en ny skatt för de som tar vara på solenergin. Ännu en skatt som ska läggas på alla de andra skattehöjningarna som regeringen presenterat. Det jag funderar på är om det är så att S sitter och klurar på ett förslag om en vedskatt? Om man kan lägga skatt på solskenet som energikälla så är det ju också rimligt att man kan lägga skatt på ved som energikälla.

Så det är kanske det vi ska vänta oss som nästa skatteförslag från regeringen, att alla som eldar med ved kommer att bli skatteskyldiga?!

4 kommentarer

 1. Jan S

  Hej. skatt på ved för husbehov togs bort på 70 talet, av den dåvarande borgliga regeringen Ulsten
  således har vi i närtid haft socialistiska regeringar som ansett skatten ytterst nödvändig.

 2. Andreas

  Hej!
  Jag förstår att det finns en viss ironi i Din text, men tyvärr är det inte allt för otroligt, är det till men för glesbygden och gagn för Södermalms miljöpartister är det bara en tidsfråga. Om Löfven dessutom säger att det inte skall ske, ja då kommer det garanterat i höstbudgeten. Och med den infama Decemberöverenskommelsen så blir det bifall i Riksdagen. Tack för kaffet!

 3. €dor

  Om du ska kritisera S bör du inte hålla dig till sanningen då? Jag tar inte S eller Mp i försvar men sämre insats än vad ditt parti gjorde för Norrland får man söka länge efter. Jag har sett Åsling i talarstolen i riksdan och även den nye ekonomiske talespersonen för C, men hörru det är ju som tagna ur en serietidning. SDs samt Cs båda ekonomiska talespersoner kan man slå ihop till en. Samma retorik, gester och inger ett uselt intryck. Centern är körd om ni fortsätter på samma linje. Skärp er!

 4. olle

  Detta fanns på 60 och 70-talet men togs bort.
  Så det är klart, inför detta också så börjar vi väl snart att elda olja igen.
  Smart väg att gå av en regering som innehåller ett part som MP med Jabar Amin och COMPANI i toppen.
  HÖNSGÅRD !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.