Brandgul knapp på kragen

Hur många är det som bar den gul/brandgula knappen med en sol och nej till kärnkraft på? Rätt så många kan jag tro. Det är inte konstigt att man som gammal kärnkraftsmotståndare livas upp lite av beskedet om att kärnkraftsverken Ringhals inte öppnar upp igen. Samtidigt är det lite märklig politik att man stänger ner kärnkraft och lägger skatt på solenergi i samma månad. Det är på något sätt två ändar av samma snöre.

Jag tycker att man borde stänga kärnkraft men samtidigt stimulera förnybar energi. Det var precis den politiken som Maud Olofsson drev på och som bevisligen förändrat energimarknaden. När hon jobbade för att komma överens inom Alliansen om energin så fick vi som Centerpartister höra både det ena och det andra om hur fel vi hade. Nu visar verkligheten hur rätt Maud och Centerpartiet hade. Att kärnkraftverken skulle lägga ner självmant skulle vi väl aldrig inbilla oss, men det var precis det vi sa och nu stänger Vattenfall ner sina verk.

För Centerpartiet är målet ett samhälle som, inom en generation, är helt fritt från kärnkraft och istället drivs helt med förnybar energi. Vi vill se ett långsiktigt hållbart energisystem och har jobbat hårt för det i den förra regeringen där både Maud och Lena Ek gjort ett mycket bra jobb. Under några år har vindkraften tiodubblats tex. De senaste årens kraftiga ökning av förnybar energi gör nu kärnkraften allt mer olönsam.

Jag ska leta reda på min gamla knapp och sätta den stolt på kragen på min brandgula kappa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.